Cortina serà investida ‘honoris causa’ per la Universidad de Salamanca

cortina

La professora emèrita de la Universitat de València Adela Cortina serà investida demà divendres (22 de juny) com a nova doctora ‘honoris causa’ de la Universidad de Salamanca. La sessió solemne començarà a les 17 hores, i en la mateixa rebrà el mateix reconeixement la també filòsofa Victoria Camps.

La sessió estarà presidida pel rector Ricardo Rivero, amb la presència de la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo.

Adela Cortina és catedràtica jubilada d’Ètica i Filosofia Política a la Universitat de València i, des de la seua fundació el 1857, va ser la primera dona membre de número de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques. És doctora ‘honoris causa’ per dotze universitats nacionals i internacionals, i ha format part del jurat dels Premis Príncep i Princesa d’Astúries de Comunicació i Humanitats i de Ciències Socials. És Premi Internacional d’Assaig Jovellanos 2007 i Premi Nacional d’Assaig 2014.

Algunes de les seues obres són ‘Ética mínima’, ‘Ética sin moral’, ‘Ética aplicada y democracia radical’, ‘Ciudadanos del mundo’, ‘Por una ética del consumo’, ‘Ética de la razón cordial’, ‘Las fronteras de la persona’, ‘Justicia cordial’, ‘Neuroética y neuropolítica’ y ‘¿Para qué sirve realmente la ética?’, obra guardonada amb el Premi Nacional d’Assaig el 2014. En 2018 ha rebut el guardó en la modalitat d’Assaig i Crítica dels Premis de la Crítica Literària Valenciana per la seua obra ‘Aporofobia, el rechazo al pobre. Un desafío para la democracia’.

Publicitat