jueves, 23 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El ple de Les Corts: cartells de “jo pare”, sense conselleres ni 26 diputades

La major part dels diputats de tots els grups parlamentaris i servicis que es troben en la Càmera autonòmica porten llaços morats.

El ple de Les Corts Valencianes d’aquest dijous, dia en el qual se celebra la vaga feminista, compta amb l’absència als bancs blaus del Consell de la meitat de l’Executiu valencià (la vicepresidenta i les altres quatre conselleres), i de les vint-i-sis diputades els grups socialista, Compromís i Podem.

Sí que assisteixen al ple, que té com a únic punt la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, i que finalitzarà una vegada concloga aquesta, les diputades del PP i de Ciutadans.

D’aquesta forma, als bancs del Consell estan buits els escons de la vicepresidenta, Mónica Oltra, i de les conselleres de Justícia, Gabriela Bravo; de Sanitat, Carmen Munt; d’Agricultura, Elena Cebrián; i d’Habitatge, María José Salvador.

En el seu lloc hi ha col·locats cartells en els quals es pot llegir “consellera en vaga”, “vicepresidenta en vaga” i “jo pare”.

En tota la part esquerra de l’hemicicle no hi ha cap diputada autonòmica, atès que han secundat la vaga feminista i no han acudit al ple ni les dotze diputades socialistes, ni les deu de Compromís, ni les quatre de Podem.

Els seus escons estan ocupats també per cartells amb els lemes “diputada en vaga” i “jo pare”, i en el cas de les butaques de les diputades de Podem posa la frase en valencià “8m 24h. Vaga feminista”.

En la part dreta de l’hemicicle sí que estan les diputades del grup popular, que compta amb onze parlamentàries, i les de Ciutadans, amb quatre. En tots dos grups, les seues respectives portaveus, Isabel Bonig (PP) i Mari Carmen Sánchez (Ciutadans), són les que formularan la pregunta al president.

En l’òrgan que dirigeix les sessions plenàries, la ‘Mesa’ dels Corts, falta l’única dona que forma part d’ella, la vicepresidenta Carmen Martínez, del PSPV-PSOE, a la qual substitueix un cartell amb el lema “jo pare”.

Diverses funcionàries i treballadores del Parlament autonòmic s’han sumat la vaga i s’han concentrat a les portes de la seu de Les Corts amb una pancarta en la qual es podia llegir “les dones parem el Parlament”.

La major part dels diputats de tots els grups parlamentaris i servicis que es troben en la Càmera autonòmica porten llaços morats.

Últimas noticias

Contenido relacionado