Les Corts reclamen que el PP torne la subvenció electoral de 2007

corts

El ple de Les Corts Valencianes ha aprovat aquest dijous, amb el vot en contra del PP i l’abstenció de Ciutadans, que la Fiscalia reclame al Partit Popular la subvenció electoral d’1,2 milions d’euros que va rebre pels comicis autonòmics de 2007.

Així ho plantejava una iniciativa presentada per Compromís després que l’ex secretari general del PPCV Ricardo Costa haja admès en el juí del cas Gürtel que el seu partit es finançava amb diners negre, que ha comptat amb el suport dels socialistes i de Podem.

En la defensa de la proposta, la diputada de Compromís Mireia Mollà ha indicat que, de la mateixa forma que van a pagar els empresaris, els caps de la trama i els que van dirigir políticament aquesta “maquinària” i la van ordenar, el PP ha de retornar els recursos públics que va obtenir de forma “il·legal” i “fraudulenta”.

El PP ha indicat que és “molt perillós” pensar que les institucions poden donar “instruccions” a la Fiscalia i ha recomanat que Compromís mire “les seues pròpies misèries” i revise els seus comptes electorals, i Ciutadans ha demanat esperar al fet que actue la justícia, en lloc de “ficar els nassos” en ella.