Les Corts guarden silenci pels assassinats de les dues xiquetes a Castelló

Les Corts Valencianes han interromput la sessió plenària d'aquest dimecres per a guardar tres minuts de silenci al migdia com a senyal de condemna per l'assassinat a Castelló de dues xiquetes de 3 i 6 anys a les mans del seu pare i exparella de la mare.

silenci

Les Corts Valencianes han interromput la sessió plenària d’aquest dimecres per a guardar tres minuts de silenci al migdia com a senyal de condemna per l’assassinat a Castelló de dues xiquetes de 3 i 6 anys a les mans del seu pare i exparella de la mare.

A més, durant la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, els portaveus dels grups parlamentaris han mostrat la seua repulsa pels últims casos de violència masclista, i el *president ha apel·lat a la unitat de tots per a combatre aquest problema “fonamental”.

La portaveu del PP, Isabel Bonig, ha iniciat la sessió mostrant el seu rebuig a l’últim assassinat masclista; el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha condemnat els “atemptats masclistes” que han comportat la mort de quatre persones en les últimes hores, i per al portaveu de Podem, Antoni Estañ, “alguna cosa greu pansa quan una denúncia no impedeix que s’assassine a dues xiquetes”.

Delegat del Govern: La investigació dirà en què es va fallar en el crim de Castelló

D’altra banda, el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha demanat esperar que concloga la investigació sobre l’assassinat ahir de dues xiquetes a Castelló pel seu pare per a determinar en què s’ha “pogut fallar”.

Fulgencio ha admés, després de guardar un minut de silenci a les portes de la Delegació del Govern per la mort de les xiquetes de 3 i 6 anys, que possiblement l’anàlisi final del risc “no va ser l’adequat” i ha agregat que la investigació dirà en què s’ha fallat a l’hora de dotar mesures com una ordre d’allunyament.

No obstant això, ha dit que una avaluació de riscos és “sempre una avaluació” i potser els professionals que les realitzen “es veuen sotmesos als criteris que marca” la pròpia avaluació.

Segons el delegat, el Govern accelerarà la posada en marxa de processos de formació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per a l’avaluació de riscos de violència masclista, així com la dotació de recursos necessaris perquè aqueixa avaluació es duga a terme de forma adequada.

Ha assegurat que el Govern treballarà “de forma clara i contundent” a adequar aquests processos i ha recordat que la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, així li ho va manifestar aquest dimarts.

Ha transmés la seua ferma repulsa als esdeveniments succeïts ahir, dirigits contra “la dona i els xiquets” així com la condemna del Govern, que “fa seua” la condemna del conjunt de la societat.

Fulgencio ha reconegut que el Pacte contra la Violència de Gènere s’ha de desenvolupar d’una manera “més efectiva” perquè compta amb “poca dotació i poca revisió” dels sistemes que s’estaven aplicant, i és necessari revisar els procediments en els quals estan immersos les dones que estan en situació d’angoixa i que preveuen “una mala situació”.

El delegat ha insistit que el Govern prendrà totes les mesures per a detectar el risc en els casos de violència masclista i poder assegurar la vida de les persones. Preguntat per compromisos concrets, ha contestat que el Pacte contra la Violència de Gènere “no és paper mullat” però necessita un desenvolupament que implica diferents sectors, i ha reconegut que l’Administració ha de ser “més àgil i ràpida”.

Segons les dades de la Delegació del Govern, 36 dones i tres menors han mort en el que va d’any en casos de violència de gènere a Espanya. En la Comunitat Valenciana, han sigut dues dones, a Oriola i Borriol, i dos menors (les dues germanes de Castelló).

Publicitat