13:03 - sábado, 2 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les coses que cal saber sobre la nova declaració de la Renda

En només uns dies comença la campanya per a la declaració de la renda 2016/ 2017. Els contribuents podran sol·licitar i presentar l’esborrany a través d’Internet des del pròxim 5 d’abril i fer el mateix de manera presencial des de l’11 de maig. L’últim dia per a presentar la declaració serà el 30 de juny.

Com sol·licitar l’esborrany de la renda 2016/2017?

Per a demanar l’esborrany de la declaració de la renda 2016/2017 hauràs d’accedir a la web de l’Agència Tributària, en la part de Campanyes. En aquest apartat seleccionem Renda 2016 i una vegada dins podrem obtenir el nombre de referència Renø, sol·licitar la cita prèvia, tramitar l’esborrany o consultar la devolució. En introduir les dades sol·licitades l’Agència Tributària ens enviarà un SMS amb el nombre de referència que necessitarem per a consultar, tramitar o confirmar l’esborrany de la declaració de la renda 2016/2017.

El certificat tributari de l’IRPF també pot sol·licitar-se acudint a les oficines de l’Agència Tributària, havent demanat abans la cita prèvia (El termini per a demanar la cita prèvia comença el 4 de maig i acaba el 29 de juny). L’esborrany de la declaració de la renda 2016/2017 podrà lliurar-se en aqueix mateix moment o enviar-se per correu ordinari al domicili fiscal del contribuent.

Les novetats de la Renda 2016

La declaració de la Renda 2016/2017 té com a principal novetat la desaparició del programa Padre. En la campanya anterior aquest sistema d’ajuda ja va ser substituït per Renda Web per a la majoria dels contribuents i únicament va quedar relegat als declarants d’activitats econòmiques, bàsicament autònoms.
Al sistema ‘Renda web’ s’accedirà des de la seu electrònica de l’Agència Tributària i, en la pràctica, suposarà una proposta de declaració, com era l’esborrany, però més senzill i ampliat a tots els contribuents. El seu principal avantatge és que el contribuent veurà buidats obstacles directament relacionats amb la descàrrega informàtica de la informació de l’esborrany –que fins ara només arreplegava unes determinades rendes– o del programa Padre.

A més de la desaparició definitiva del programa Padre de sol·licitar la rectificació d’autoliquidació de l’impost a través de la mateixa declaració quan el contribuent ha comès errors o omissions que determinen una major devolució a favor seu o un menor ingrés.

Últimas noticias

Contenido relacionado