Cospedal defensarà “l’Antic Regne de València” davant els “Països Catalans”

Ha dit que també defensaran el valencià," que no és català", cosa que, ha subratllat, "el president de la Generalitat hauria de recordar de tant en tant".

La candidata a presidir el PP Maria Dolores de Cospedal ha afirmat este dissabte a Castelló que defensarà la “unitat d’Espanya” i treballarà per a defensar l’“Antic Regne de València” i “evitar que Castelló, València i Alacant” siguen una “extensió dels Països Catalans” com “pretenen els independentistes catalans”.

L’exministra de Defensa ha fet estes declaracions en un acte amb militants en el Casino Antic de Castelló, a l’arribada del qual s’ha trobat amb un altre dels candidats, José Ramón García Hernández, qui este dissabte ha compartit també un esmorzar amb militants. Cospedal ha dit que el procés de primàries és “un moment crucial” per al seu “partit i per a Espanya” perquè tenen “una responsabilitat com a partit de Govern, encara que per una moció de censura injusta recolzada per independentistes i Bildu ens hagen tirat”.

Ha afirmat que es presenta a este procés perquè creu que en el seu “ADN està la defensa de la unitat d’Espanya, de la nostra nació, i les peculiaritats de cadascun dels territoris que la integren”. La candidata ha indicat que venia de Barcelona d’un altre acte de campanya i ha afirmat que “hi ha alguna cosa que des del PP no hem consentit i no ho podem consentir”.

Per açò s’ha compromés a treballar perquè “deixe d’ocórrer que alguns pretenguen que Castelló, València i Alacant siguen una extensió dels Països Catalans. De cap manera”.
En este sentit, ha sostingut que “solament el PP s’ha enfrontat a açò”, i eixe serà “un dels compromisos” que defensarà “amb dents i ungles: la peculiaritat i la idiosincràsia de l’Antic Regne de València, de Castelló, de València i Alacant”. Cospedal ha indicat que és una “vergonya que tinguem a TV3 entrant a la Comunitat Valenciana per a estendre aqueix aparell de propaganda de difamació i de segregació de Catalunya i del que ells volen controlar”.

La candidata ha asseverat que quan es va aplicar l’article 155 de la Constitució havien d'”haver intervingut Tv3 però Mariano Rajoy no ho va fer perquè volia anar acompanyat d’altres partits polítics, que després ens han criticat tant: el PSOE i Ciutadans”. I “el mateix la llengua”, ha afegit, perquè “defensem les llengües de tota Espanya, que té moltes, però també defensem la que és comuna de tots amb la mateixa força” i ha dit que també defensaran el valencià,” que no és català”, cosa que, ha subratllat, “el president de la Generalitat hauria de recordar de tant en tant”.

D’altra banda, ha afirmat que el PP ha “tret a Espanya de la crisi” i ha governat i conegut de casos de corrupció, que els “han indignat profundament als militants del PP”, que els han “fet mal” i els “han perjudicat moltíssim en els vots”. Però, ha defensat que “avui i fa temps ja tots els que havien d’estar fóra del PP estan i molts d’ells on havien d’estar: en la presó” i ha sostingut que a “ningú” li “donarà lliçons de lluitar contra la corrupció” i que la seua gent té el mateix dret de presumpció d’innocència que la resta.

Publicitat