Costa declara hui com a testimoni en la causa sobre la caixa B del PP

Costa està condemnat a 4 anys de presó per finançament il·legal del partit en les campanyes electorals locals i autonòmiques de 2007 i les generals de 2008

L'exsecretari general del PP de la Comunitat Valenciana Ricardo Costa. EFE/Arxiu

El jutge del cas Bárcenas, José de la Mata, ha citat hui com a testimoni a l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa, que en el judici per la trama valenciana de Gürtel va admetre el cobrament de comissions d’empresaris per a finançar el partit a instàncies de l’expresident Francisco Camps.

Després de la declaració de Costa, que es produeix a petició de l’acusació exercida per IU, està citat en la mateixa causa l’exalcalde de Boadilla de la Muntanya imputat en la trama Gürtel, Arturo González Panero, esta vegada a petició pròpia.

Costa està condemnat a 4 anys de presó per finançament il·legal del partit en les campanyes electorals locals i autonòmiques de 2007 i les generals de 2008, després que la Fiscalia li rebaixara la seua petició de pena per confessar els fets.

En el judici de la trama Gürtel, Costa va afirmar que Camps i l’expresident de les Corts valencianes Juan Cotino van encarregar finançar amb diner negre procedent d’empresaris les campanyes electorals de 2007 i 2008.

Va mostrar a més el seu penediment i va demanar “perdó a la societat espanyola i valenciana“, unes disculpes que va reiterar quan va comparèixer l’abril passat en la comissió del Congrés sobre el suposat finançament irregular del PP.

Publicitat