23.2 C
Valencia

Cau una xarxa que va estafar amb la venda de cotxes de luxe importats d’Alemanya

La Guàrdia Civil ha detingut a quatre persones de nacionalitat espanyola i armènia especialitzats a estafar a compradors de vehicles d'alta gamma importats d'Alemanya que ingressaven a l'organització entre 5.000 a 15.000 euros en concepte de senyal i no tornaven a saber de la seua compra.

- Publicitat -AVL
La Guàrdia Civil ha detingut a quatre persones de nacionalitat espanyola i armènia especialitzats a estafar a compradors de vehicles d’alta gamma importats d’Alemanya que ingressaven a l’organització entre 5.000 a 15.000 euros en concepte de senyal i no tornaven a saber de la seua compra.
Durant l’Operació Baic-Niunmes desenvolupada per agents de les comandàncies de Madrid i València, s’han localitzat fins al moment a 38 víctimes de la xarxa a les províncies de València, Castelló, Alacant, León, Gijón, Pontevedra i Madrid.
Segons informa la comandància de Madrid, l’estafa ascendiria a més de 255.700 euros des que es va iniciar la investigació al setembre arran de tres denúncies presentades en el lloc de la Guàrdia Civil de Collado Villalba (Madrid) que relataven el mateix fet delictiu.
Agents amb destinació en l’àrea d’investigació de Cullera (València) es trobaven investigat al mateix grup delictiu per fets similars. En tots els casos els perjudicats manifestaven haver avançat un senyal de diners en concepte de reserva d’un vehicle, sense haver finalitzat la compra.
La majoria de les víctimes accedien a través d’internet fins a una empresa dedicada a la reparació de cotxes i que feia vendes de vehicles d’alta gamma d’importació alemanya a un preu bastant inferior al de la mitjana.
Una persona de l’organització els facilitava informació comercial, preacords i contractes ficticis amb la condició que ingressaren una quantitat de diners. Una vegada que el grup es feia amb el senyal perdia el contacte amb les víctimes.
En tres dels casos els investigats van arribar a oferir també altes inversions en vehicles importats i que suposadament es trobaven en tràmits d’embargament, exigint-los una alta quantitat que en alguna ocasió va sobrepassar el doble de l’invertit, donant-li amb tot això una aparença real de ser un negoci segur.
En el curs de la investigació s’ha constatat que el grup utilitzava una empresa pantalla dedicada a la reparació de vehicles que no tenia activitat real legal, i la qual era utilitzada per a realitzar operacions il·lícites i evitar ser detectats per l’administració tributària espanyola.
La Guàrdia Civil va detindre a quatre persones, tres homes de nacionalitat armènia i una dona espanyola de 28 i 34 anys. A tots se’ls imputen delictes relacionats amb estafes, apropiació indeguda, falsedat documental i pertinença a organització criminal.
A més, en qualitat d’investigats, hi ha altres tres persones que presumptament actuaven com a col·laboradors buscant noves víctimes i ocultant els diners obtinguts.
La setmana passada es va procedir a l’entrada i registre de tres domicilis i un establiment comercial regentat per personal de l’organització a Cullera, on es van intervindre nombrosos contractes fraudulents de compra i venda de vehicles, documentació falsa d’una altra empresa fictícia relacionada amb la importació de vehicles, rebuts bancaris de transferències fraudulentes, dues armes de salva curta i passamuntanyes.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

: Valencià