19.3 C
Valencia

Apareixen indicadors baixos de la Covid-19 en les anàlisis de les aigües residuals de Sagunt

No hi ha un rebrot, però l'alcalde fa una crida a la ciutadania perquè extreme les precaucions.

- Publicitat -AVL

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el delegat d’Aigües, Pepe Gil, han comparegut públicament per a informar que, després de molts dies amb resultat negatiu, des del divendres passat han aparegut dos restes de Covid-19 en les anàlisis que fa Aigües de Sagunt de les aigües residuals.

Només han sigut dos indicadors i a més són molt baixos perquè corresponen a 30.000 unitats genòmiques (restes de virus) per litre d’aigua residual analitzada, quan mesos arrere la quantitat era d’1,2 milions d’unitats genòmiques per litre.

«No hi ha rebrots, però no podem abaixar la guàrdia», ha assegurat l’alcalde. Les dades recollides per Aigües de Sagunt en les anàlisis d’aigües residuals serveixen «per a detectar en qualsevol moment un mínim indici de coronavirus i és especialment important perquè una persona que té coronavirus, a través dels seus residus, es pot identificar la presència del virus en un marge d’un o dos dies des que ha contret la malaltia, en canvi, atés que la malaltia no presenta símptomes fins a aproximadament el seté dia, això ens permet tindre un marge de millora», ha recordat Moreno.

Amb l’ànim de ser transparent i oferir tota la informació, Moreno ha volgut informar la ciutadania que el valor d’alerta en l’anàlisi d’aigües residuals està en 35.000 unitats genòmiques, «nosaltres estem per davall, però és important que entenguem que el coronavirus segueix ací i que no s’ha anat, per tant hem d’extremar les precaucions perquè els nostres negocis continuen oberts i no tornem a eixes limitacions tan estrictes».

El delegat d’Aigües ha reforçat el missatge de l’alcalde tranquil·litzant a la població però apel·lant que prenguen mesures «per nosaltres i pels quals viuen al nostre costat, per a assegurar-nos de no transmetre o que no ens transmeten la malaltia». Quant a la labor de l’Ajuntament, Gil ha assegurat que està «intentant delimitar d’on han pogut vindre els casos per a detectar-los precoçment i actuar» i ha fet una crida a la «corresponsabilitat de les persones».

A causa dels resultats obtinguts, s’intensificaran les anàlisis d’aigües residuals, a més de vigilar més estes aigües en la zona d’Almardà en època vacacional i en les residències de majors. Per la seua banda, la Policia Local també està evitant qualsevol mena d’aglomeració, sobretot de jóvens.

Finalment, l’alcalde ha assenyalat que «lamentablement continuem vivint en temps de la Covid-19 i sembla que a vegades se’ns oblida. La Policia Local està fent una gran faena i nosaltres continuem informant perquè se seguisquen totes les instruccions i recomanacions establides per les autoritats sanitàries però, així i tot, tenim moments puntuals en els quals no tota la ciutadania compleix amb la normativa».

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,627FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià