El CPBC incorpora dos moderns vehicles per combatre tot tipus d’emergència a la província

Amb una inversió de 500.000 euros, continua amb la renovació de la flota per oferir la millor resposta davant incendis o nevades

Els equips que juguen en Primera Divisió són els que més ús fan de la llengua pròpia, encara que la seua presència és escassa.
Publicitat

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha anunciat la recent incorporació de dos nous vehicles per a la seua flota en la seua política de millora d’equipament per millorar la resposta davant emergències i la seguretat a la província. Es tracta de dos Bombes Rurals Pesades que han suposat una inversió de més de 500.000 euros, i que aniran destinades als Parcs dels Ports i EspadánMijares.

“L’objectiu prioritari d’aquest tipus d’inversions és modernitzar la flota de tot tipus de vehicles que té el Consorci”, ha assenyalat el diputat, qui ha puntualitzat a més que “és un esforç que es manté durant tot l’any amb tal d’oferir el millor servei públic d’atenció a les emergències a la província de Castelló”.

PublicitatRovira  

Estos nous efectius consisteixen en dos vehicles de 18 tones de pes i amb una capacitat de 3.700 litres d’aigua així com de 110 litres d’espumògen. Destaca la seua polivalència, ja que poden treballar en una àmplia varietat de situacions d’emergència, des d’incendis forestals, a inundacions o nevades. En este sentit, i en previsió de ser utilitzades durant episodis de nevades en la propera campanya, s’han adquirit també dos tascons llevaneus de gran capacitat que s’acoblen al vehicle quan van a utilitzar-se. Es tracta d’un model de tascons de les més grans del mercat.

El diputat ha assenyalat que “un aspecte important d’estos vehicles nous és que també compten amb característiques que incrementen la seguretat dels participants. En este sentit, està dotat d’un sistema d’autoprotecció en cabina i a més, als seus 3.700 litres de capacitat se li afegeixen altres 300 litres d’aigua destinats exclusivament a l’autoprotecció”.

Tres vehicles per a Protecció Civil

D’altra banda, en la seua política de renovació de vehicles, el Consorci Provincial de Bombers ha lliurat al cos de Voluntaris de Protecció Civil de Diputació tres vehicles tot terreny que utilitzaran a partir d’ara per als seus serveis, i que anteriorment estaven destinades a diferents Prefectures del Consorci.

Així, estos vehicles, encara en molt bon estat i amb bones prestacions, tindran una segona vida en esta ocasió per als serveis que realitze Protecció Civil.

Un complet anell de seguretat

Cal tenir en compte que esta incorporació de nous vehicles és una mostra més, un recurs a sumar a l’encomiable labor de 300 bombers professionals i voluntaris que treballen en fins a 20 instal·lacions i amb 130 vehicles especialitzats, amb la missió de donar resposta per terra, mar i aire, a les emergències de tota la província.

PublicitatJuega Limpio Orihuela