11.6 C
Valencia

El CPBV llança una campanya de prevenció enfront del risc de pluges

Amb l’avanç de la tardor s’incrementa el risc d’este tipus de fenòmens, que especialment en el cas de les DANA, hi generen situacions de perill per a la població

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Consorci Provincial de Bombers de València ha llançat una campanya preventiva entre la població per fer front als episodis de pluges intenses, consistent a tres vídeos divulgatius sobre els principals riscos i els consells a seguir. El lema de la campanya és “Anticipa’t”, i es pot veure ja a les principals plataformes i xarxes socials del Consorci.

La província de València, com tota la regió mediterrània, és una de les zones on es més repeteixen les situacions de DANA, coneguda també com a gota freda, que poden arribar a ser molt perilloses. A més de les actuacions de prevenció i resposta que el Consorci du a terme en estes situacions, els bombers han volgut fer partícip a la ciutadania valenciana perquè ella mateixa adopte les mesures d’autoprotecció necessàries per a minimitzar els riscos. Així, cadascú dels vídeos està dedicat a una temàtica: les mesures per evitar que s’inunde la nostra casa, els principals perills de la conducció i el risc de les avingudes sobtades d’aigua.

Cal recordar que, entre els episodis de DANA més recents, figura el viscut en setembre de 2019 i que a la província de València va afectar especialment l’interior sud, on el Consorci hi va haver d’intervindre a molts rescats i emergències derivades de les pluges. Actualment, i amb l’avanç de la tardor, el territori valencià entra de ple en l’època amb major risc d’este tipus de fenòmens meteorològics, per la qual cosa el Consorci demana molta precaució a la població.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,313FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València subvenciona amb 40.000 € l’exhumació i identificació dels cadàvers de les fosses del franquisme del cementeri de Gandia

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el diputat provincial de Memòria Històrica, Ramiro Rivera, signen un conveni per a la realització del projecte, que té dues fases; els treballs de localització i exhumació de les restes, que podrien començar la setmana pròxima; i la post excavació i identificació.

El bombers intervenen en despreniments d’habitatges per les pluges a Borriana i Nules

Les intenses pluges estan causant les primeres conseqüències a la província.

La Diputació de Castelló elevarà a 168 milions d’euros el pressupost per a 2021

Els comptes econòmics per a l'any que ve, que suposen un augment de 20 milions respecte a les de 2020, contemplen dos plans Reactivem Castelló d'ajudes als ajuntaments que sumaran un total de 10 milions euros.

El ple de Benicàssim inicia la resolució del PAI Benicasim Golf

La tramitació s'ha iniciat a sol·licitud de l'urbanitzador.

‘Este nadal creem xarxa’, el substitut solidari als dinars de Nadal a Sagunt

L'Ajuntament de Sagunt, a través del Consell Assessor de Comerç, i FACOSA han agafat el guant d'esta iniciativa que va partir d'un treballador del comité d'empresa d'AGC i d'UGT i a la qual s'han unit altres entitats.
- Advertisement -

: Valencià