Turisme i Elx acorden la creació del Cdt dElx-Escola d’Hostaleria per a professionalitzar el sector

El secretari autonòmic de Turisme i l'alcalde han signat un conveni per a la creació del Cdt dElx/*Escola d'Hosteleria. Els objectius principals són potenciar el turisme i generar ocupació.

L’Ajuntament d’Elx i la Conselleria de Turisme han signat aquest matí un conveni pel qual el CdT dElx (Centre de Turisme i Innovació d’Elx) i l’Escola Municipal d’Hostaleria queden adherits a la xarxa de centres de turisme de la Comunitat Valenciana. A l’acte han assistit Carlos González, alcalde del municipi, Carles Molina, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eric Campos, Director General de Turisme i Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de Turisme. A més, també han participat membres del consell assessor que es constituïa hui.


L’alcalde ha mostrat la seua satisfacció davant tal acord perquè, segons les seues paraules, constitueix una eina molt útil per a la ciutat d’Elx i totalment rellevant per al sector turístic, ja que suposa un salt de qualitat de l’escola hostalera i una major professionalització del sector.

“La Conselleria de Turisme i l’Ajuntament treballem de la mà perquè l’Escola d’Hostaleria, que porta funcionant des de 2015, s’incorpore a la xarxa de centres turístics de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat González.

Què comporta la signatura d’este conveni?


L’objectiu principal del mateix és la professionalització del sector de la restauració i l’hostaleria a Elx, ja que constitueix un dels pilars claus en la potenciació de l’àmbit turístic. L’alcalde ha explicat que “no sols millora la futura ocupabilitat de les persones que actualment no tenen treball en el municipi, sinó que suposa la creació de personal qualificat.

“Apostem per l’excel·lència i la qualitat, cosa que compartim amb la línia de treball de l’equip de Francesc Colomer”, ha apuntat González.

Òbviament, ha recordat també que en moments difícils com el que actualment travessa el país i el món en general amb les conseqüències econòmiques de la pandèmia del coronavirus, és necessari que “les administracions públiques sumen esforços per a la promoció del turisme. Este conveni és la peça clau per a avançar en la potenciació de la restauració, l’hostaleria i la innovació”.

El turisme té futur. La pandèmia cessarà i tornarem a tindre un sector viu, capaç de generar economia i ocupació a Elx

Carlos González, alcalde d’Elx

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, ha recordat que “hi ha molta gent treballant darrere entorn d’este projecte i en el Cdt perquè hi haja un notable avanç. Per això, hem creat el consell assessor”.

Per part seua, Colomer ha destacat la importància d’invertir en formació, “ja que les persones són el principal actiu de l’economia”. Este conveni, com tots dos han recalcat, aposta pel treball conjunt de les dos administracions en benefici dels sectors citats i la ciutadania. De fet, ha incidit en la importància que hi haja programats d’ací a final d’any una dotzena de cursos professionals amb més de 110 alumnes inscrits, dins del programa “Tornar millors”.

“Eixirem reforçats de la pandèmia quant a innovació es refereix i este acord és un dels quals tenen més valor en la Generalitat Valenciana, ja que els “Cdt” i les escoles professionals de formació vertebren el sector turístic”, ha indicat el responsable autonòmic de Turisme.

Per a Colomer, estos espais comuns de desenvolupament empresarial representen, d’una banda, vocació i professionalitat, i per un altre, innovació i generació d’idees; i influeixen positivament en els teixits econòmics, laborals i socials de qualsevol municipi.

Un territori serà turístic si les administracions públiques es comprometen i la societat s’implica

Francesc Colomer, Secretari autonómic de Turisme
CatalanSpanish