Creix el nombre de persones que dormen al carrer a València

L'Ajuntament disposa de 372 places i hi ha 742 persones que viuen cada dia als carrers de la ciutat de València.

Publicitat

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha denunciat que “continua creixent el nombre de persones que viuen als carrers de la ciutat de València i que amb les places oferides per l’Ajuntament de València no s’arribarà ni a la meitat de les necessitats reals”.

“Per tant, l’Operació Fred dissenyada per l’Ajuntament s’ha realitzat sense previsió, està dotada de 332 places en albergs, amb un reforç de 40, quan l’últim cens realitzat per l’Ajuntament i una desena d’ONG apunta que són 742 les persones sense llar les que viuen als carrers de València”, va afegir Catalá.

PublicitatRovira  

Catalá ha assenyalat que es tracta d’una oferta de places que arriba insuficient per a la ciutat. “D’esta forma, seran prop de 400 les persones sense sostre les que hauran de continuar dormint al carrer i sense la possibilitat d’anar a una de les places oferides per Ajuntament i ONGs. Més greu encara es presenta la situació durant estos dies amb una baixada de les temperatures i fortes pluges, quan és necessari donar-li una eixida a estes persones sense llar que necessiten un lloc on passar la nit”.

La portaveu del PP ha recordat que segueix pendent la construcció del nou alberg municipal que és ja una necessitat amb el creixement de persones. “L’alcalde Ribó continua mirant cap a un altre costat mentre s’incrementa el nombre de persones que viuen sense llar als nostres carrers. Ribó i el seu govern segueixen sense donar solucions, sense construir el nou alberg municipal que van vendre a l’inici de la passada legislatura, i amb una imatge més freqüent de persones dormint en portals de la ciutat”.

Per tot això, des del PP es demana “un pla global i rigorós de la situació per a donar una resposta a les persones sense sostre, que no sols siga un llit on passar la nit sinó una actuació integral perquè puguen eixir de la seua situació”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela