15.3 C
Valencia

La Cremà posa fi a les Fogueres de Sant Vicent 2018

Els 22 monuments van ser devorats pel foc durant la matinada del diumenge al dilluns.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Entre alegria, felicitat i alguna llàgrima d’emoció, les Belleas del Foc adulta i infantil, Arantxa Jornet i Nerea Broekmeulen, van prendre la metxa dels monuments oficials a les dotze en punt de la nit. Prèviament els artistes-constructors de la fogueres adulta, Pedro Espadero, i la infantil, Eliot García, els van entregar un ninot en record d’enguany tan especial a cadascuna de les Belleas del Foc i a les seues Dames d’Honor.

Centenars de persones es van acostar a la Plaça d’Espanya per a presenciar la Cremà i donar-se algun que un altre remojón. I és que, tal com marca la tradició al crit de “aigua”, “aigua”, els presents van reclamar la popular ‘banyà’ que, encara que es fa una mica de pregar per part dels bombers, sempre arriba.

Una vegada finalitzada la Cremà oficial va ser el torn de la resta de fogueres. Les primeres a ser devorades pel foc van ser Carrer Nou, Entrà al Poble, Parc El Torrent-L’Horta i Barri Santa Isabel. Sobre les 02.00 hores va ser el torn de les Acàcies, Carrer Major i Hernán Cortés. Finalment, al voltant de les 03.00 hores, els monuments d’Ampla de Castelar, Lillo Juan i Haygón Sol i Luz van cremar posant fi als 22 monuments.

L’alcalde de Sant Vicent, Jesús Villar, ha destacat que “aquesta Cremà és la culminació de tot un any de treball. Amb ella es tanca un exercici i s’obri un altre. Sempre és gratificant que les Festes transcórreguen sense incidents i que servisquen per a unir a un poble i perquè ens coneguen fora del municipi. Ara tota la maquinària de les Fogueres es posa en marxa per a preparar les Festes del pròxim any. És molt d’agrair tot el treball que es realitza no solament des de la Federació sinó també des de tots els departaments municipals perquè tot el poble torne a gaudir d’aquests dies de Festa”.

- Publicitat -

La regidor de festes, Asun París, ha afirmat que “la Cremà és el moment en què es crema no solament un monument, simbolitza la purificació, deixar arrere tot allò que es vol oblidar i quedar-se amb el millor d’un any intens per als foguerers i barraquers, pensant ja en nous projectes. És la millor forma de finalitzar unes festes fantàstiques, perquè així han sigut nostres festes 2018 gràcies a tots els que de l’una o l’altra manera treballen perquè així siguen. Ara a pensar en les de 2019”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,663FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià