Creu Roja ressalta el bon estat general dels immigrants arribats a València

En desembarcar, cada persona ha saludat en el seu idioma, i que a bord del primer vaixell hi havia persones d'Algèria i Sudan, així com magrebines i subsaharianes

Els càntics i les salutacions des de coberta dels immigrants que viatgen a bord de l’Aquarius estan protagonitzant la seua entrada en el port de València, en què la seua bocana ha entrat poc abans de les 10.30 hores d’aquest diumenge acompanyat de diverses llanxes i està a punt d’atracar.

Es tracta d’una escena bastant semblada a la qual s’ha viscut amb l’arribada del primer vaixell de la flota, el Dattilo, en el qual segons han explicat dos voluntàries de Creu Roja que els han atés res més desembarcar estan arribant “animats” i molts baixen “somrients i tranquils”, encara que “cansats”.

Fátima Cabell, de la Unitat d’Emergències de Creu Roja espanyola, ha assegurat que han arribat anímicament bé, i ha confessat que ha estat “impressionant” veure a arribada del vaixell després de tants dies de travessia.

Carmen Moreno, voluntària de Creu Roja a Andalusia, ha indicat que els immigrants a bord del Dattilo han començat també a cantar quan han atracat i que ha vist en les seues cares “somriure, il·lusió i esperança”, igual que en les persones que solen atendre quan arriben en pastera a les costes andaluses.

Ha indicat que, en desembarcar, cada persona ha saludat en el seu idioma, i que a bord del primer vaixell hi havia persones d’Algèria i Sudan, així com magrebines i subsaharianes.

Els immigrants de la flota de l’Aquarius que han desembarcat ja en el port de València presenten “un bon estat general” i unes “condicions acceptables” després de la llarga travessia i les penalitats que han passat, segons ha explicat el president de Creu Roja a la Comunitat Valenciana, Rafael Gandia.

Segons Gandia, el fet que els tres vaixells en els quals viatgen els 630 immigrants estan arribant de forma escalonada en el temps està facilitant la labor de l’operatiu de primera atenció, que està funcionant “correctament”.

El secretari de la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, Elhadj As Sy, ha indicat per la seua banda que estan atenent a aquests immigrants igual que fan diàriament en Catània, Lampedusa, Tunísia o Líbia amb persones en situació de vulnerabilitat.

Ha assegurat que és “molt important” l’actitud d’Espanya en acollir a aquestes persones, quan altres països els havien rebutjat, i ha explicat que la Creu Roja està treballant en coordinació amb les autoritats i entitats governamentals. EFE

Publicitat