Buscar feina en temps de pandèmia

'Empléate' és un dels projectes que ha portat a terme Creu Roja amb el suport de Fundació Caixa Castelló-Bankia durant el 2020 i que ha oferit informació i orientació laboral a més d'un miler de persones

Cridades telefòniques, sessions grupals on-line, i comunicacions a través de mitjans digitals han servit enguany perquè centenars de persones desocupades no es quedaren sense el suport necessari per a seguir en una recerca activa d’ocupació en uns moments especialment complicats.

En total, i a menys de 48 hores per a tancar l’any, la xifra de persones que han rebut informació, orientació i assessorament sobre com buscar feina a través de Creu Roja Castelló supera en molt les 1500 que ja es comptabilitzaven al mes d’octubre i que ja superava comparativament les ateses en el mateix període del 2019.

I és que si les xifres prèvies a l’inici de la pandèmia ja deixaven unes dades d’atur importants a la província, les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària han incrementat el número de persones sense feina. A més, però, les dificultats d’accés al mercat laboral per a col·lectius més vulnerables per la seua situació personal no han fet més que incrementar-se. Per això, entre els diferents projectes que porta a terme Creu Roja a través del seu “Plan de Empleo”, està ‘Empléate’. Una primera porta per a reprendre la cerca de treball adreçada, principalment, a col·lectius més vulnerables o en risc de patir eixes desigualtats que genera la falta d’accés al mercat laboral ja siga per l’escletxa de gènere, la d’edat o qualsevol altra.

En esta ocasió, en un 2020 que ningú podia imaginar-se, la col·laboració entre Creu Roja Castelló i Fundació Caixa Castelló i Bankia a través d’este programa ha pogut donar respostes a les preguntes d’un futur laboral incert a usuaris, en la seua majoria dones i joves, que enguany han rebut esta primera informació i acompanyament en una carrera de fons cada vegada més complexa i per la que es necessita entrenament i motivació constant: trobar un treball i a més fer-ho en temps de crisi econòmica generada per una crisi sanitària.

Cal dir que ‘Empléate’ és una mena de punt de partida per a dissenyar un pla de reactivació que s’adapte a les circumstàncies personals de cadascun i augmente la seua ocupabilitat a través de diferents propostes o formacions. Un repte en el qual, com sempre, Creu Roja tracta d’estar cada vegada més prop de les persones.

CatalanSpanish