Creu Roja clausura els programes de formació i treball per a joves en un matí ‘de cine’

Els programes de formació i de segones oportunitats han permés a més de mig centenar de joves apropar-se al mercat laboral i fer pràctiques en empreses o retornar al sistema educatiu.

128

La mateixa setmana en què s’han donat a conéixer les dades d’ocupació del mes de novembre i de nou es veu com els joves segueixen sent un dels col·lectius amb més precarietat laboral, Creu Roja ha clausurat els seus programes, adreçats a joves en situació de desocupació tracta de donar-los orientació i eixides al món laboral.

En un acte ‘de cine’ amb projecció fílmica i “mongetes” incloses, més d’un centenar de persones van omplir una de les sales d’uns coneguts cinemes, per fer balanç d’un curs on alguns joves has aconseguit el seu objectiu de retornar al sistema educatiu amb el programa de segons oportunitats i altres ha tingut l’experiència de fer pràctiques no laborals en empreses i inclòs, en alguns casos, aconseguir un contracte laboral.

Es tracta, del colofó d’un any on persones d’entre 16 i 30 anys reben una oportunitat que moltes vegades ni el sistema educatiu ni el món empresarial es brinda. Melisa, és una de les participants en estos programes que tot i tindre la formació adequada quedava fora del mercat per falta d’experiència. És que és absurd, com hem de tindre experiència si precisament no ens agarren perquè no tenim experiència!, comenta. En el seu cas, ha passat per totes les etapes dels programes, “Des de tallers d’autoconeixement que són importantíssims per recordar-nos a nosaltres que sí que tenim coses positives, fins formacions específiques en aquelles competències que demanden en estos moments les empreses”.

I és que una de les claus d’estos programes de formació i ocupació de Creu roja és que les accions formatives estan molt adaptades a les necessitats del món laboral, de manera que faciliten després la inserció. De fet, moltes vegades són juntament amb les mateixes empreses en les quals s’acaba dissenyant formacions específiques. Cursos de caixa-reposició però que inclouen també coneixements bàsics de logística de magatzem inclús de comerç digital en són un exemple.

Amb tot, l’acte d’esta setmana, on també van participar representants d’algues de les empreses col·laboradores, a més de tècnics, voluntaris i professionals que s’encarreguen d’estar al costat d’estos joves, va tindre tots els al·licients d’una gran jornada d’estrena cinematogràfica. Ara només queda saber si el ‘guió’ que ja porten ben aprés molts dels participats aconseguirà captivar a la crítica dels Recursos Humans del món laboral!.