Creu Roja ofereix ‘segones oportunitats’ a joves a la recerca de treball i formació

L'entitat desenvolupa un pla d'ocupació adreçat a menors de 25 anys basat en la motivació, la formació i l'ajuda en la recerca i assessorament d'ocupació entre altres coses.

PublicitatAVL

Laura i Marta són dues de les prop de mig centenar de joves que participen a Castelló en algun dels projectes i programes vinculats a la recerca activa de formació i treball per poder canviar la seua realitat.

Elles, amb 21 i 23 anys, han aprés que trobar una feina “no és només qüestió de sort o ‘d’enchufe i que “la formació és necessària i les empreses ho valoren”.

PublicitatRovira  

Laura explica en una jornada oberta a la plaça Hort dels Corders que va organitzar recentment Creu Roja, que ha aprés “a tractar en la gent, a través d’un curs de comerç i a treballar en equip, que és molt important i de vegades no ens adonem”.

Marta també comenta que l’experiència de rebre formació com a dependenta, en un curs de comerç, li fa veure un futur molt més optimista de cara a la seua inserció al mercat laboral. “Ara sé moltes més coses però és que a més m’ha pujat la meua autoestima perquè ara quan veig a les caixeres d’un supermercat, per exemple, com començaré pràctiques, jo sé el que és l’operativa de caixa i tot això, ja no em pareix una cosa tan difícil i crec que en tres mesos, puc ser jo la que estiga ahí“.

Amb tot, este és només un dels diversos programes adreçats a joves que porta l’entitat en col·laboració amb altres institucions i amb subvencions de distintes fons, perquè donar segones oportunitats a joves que abandonaren els seus estudis abans de finalitzar un cicle i que es troben sense poder accedir al mercat laboral per falta de titulació, també és un altre dels projectes.

Per això, esta jornada, va servir que fer arribar estes i altres informacions a la població més jove. Amb l’objectiu de difondre informació rellevant, dirigida especialment a departaments d’orientació d’IES, Serveis Socials, o població en general, a través d’una MESA INFORMATIVA oberta a la ciutadania, es van realitzar diferents activitats lúdiques i formatives que d’una manera diferent van quallar en els joves.

Una xarrada – col·loqui amb joves emprenedors que han fet de les seues aficions una professió, a través de la creació d’una empresa dedicada a activitats d’Escape Room, una activitat grupal d’apoderament com a col·lectiu; on els joves van tindre l’oportunitat de mostrar d’una manera gràfica el seu potencial i la seua bona actitud, positiva enfront del seu futur, o la signatura amb empremta digital en el nostre arbre de la vida, van ser només algunes de les múltiples activitats amb les quals desenes de joves van començar a apropar-se a alguns dels objectius que perseguix el complex Pla d’ocupació de Creu Roja.

Un pla basat en tres punts fonamentals: la motivació i activació de joves a partir de l’autoconeixement, identificació d’interés professionals i experiències pròximes par animar-los a formar-se i/o incorporar-se al mercat laboral, l’orientació vocacional i professional que acompanye al jove en la presa de decisions que afecten el seu futur professional i l’assessorament i acompanyament en la cerca d’ocupació i alternatives a retorn al sistema educatiu que permeten la seua transició al mercat de treball o la volta reeixida als recursos educatius.

Publicitat