El pregó de Borriana i la ‘Crida’ de les Falles de 2018 animen a la participació ciutadana en els festejos

Les Falles ja estan ací. Tot i que el cicle faller fa mesos que ha programat a Borriana actes com la presentació o l’exaltació de les Reines Falleres, i que durant les últimes setmanes les 19 agrupacions hagen celebrat les seues pròpies presentacions oficials, el Pregó i la Crida celebrades als carrers i la plaça Major de la ciutat, obrin de forma oficial un mes sencer dedicat a la gran festa de la ciutat.

Des de les sis de la vesprada, quan la comitiva oficial, amb la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer al capdavant, va recollir a la Reina Fallera Judit Pesudo al seu domicili, perquè pocs minuts més tard, fóra la Reina Infantil Ana Giménez qui s’unira al Pregó, totes i cadascuna de les 19 agrupacions falleres de la ciutat han anat sumant a les seues falleres i membres a la desfilada prèvia a la Crida. Tal com mana la tradició, el pregoner José Poveda Chabrera ha cridat a la participació i a viure de forma ben intensa un dels moments més preuats i esperats pels i les borrianenques com són les Falles.

Després de la recollida de les dues Reines, el pregó ha recorregut gran part dels carrers de la ciutat per anar incorporant a les representants de cadascuna de les agrupacions, que finalment s’han dirigit a la plaça Major on en la balconada de l’Ajuntament ja estava tot preparat per a aquest inici oficial de les celebracions que cada any arriba amb la ‘Crida’.

Després de les paraules de les Reines Falleres, que una vegada més han convidat tant a veïns i veïnes de Borriana com a tots els visitants que desitgen viure unes festes úniques com les Falles, ha estat l’alcaldessa Maria Josep Safont qui també ha volgut que tota la ciutadania siga partícip de les nostres festes més tradicionals i simbòliques, i que és faça tant de forma cívica com intensa, perquè tal com ha desitjat tant a Elena com a Silvia, les Falles de 2018 queden sempre per al record. El castell de focs artificials ha tornat a posar, un any més, el punt final als actes del Pregó i la Crida que un any més anuncien que cada vegada està més a prop la setmana gran de Borriana, quan els monuments fallers inunden els carrers de la ciutat i la tradició i la festa tornen a donar-se la mà en la màxima representació festiva, social i tradicional de la capital de la Plana Baixa.

 CatalanSpanish