18:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Crida dóna pas a les Falles 2017 a Llíria

Les màximes representants de la festa han estat acompanyades per l’alcalde Manolo Civera, regidors de la Corporació municipal, les seues corts d’honor i la Junta Local Fallera, a més de les falleres i fallers de les sis comissions de la localitat que han acudit a l’acte.

En aquesta emocionant Crida, Ana i María han apel·lat a “la tradició, el triomf de l’esforç i les ganes de superació i evolució, que han fet que la nostra festa siga reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha ressaltat “el treball de totes les falles del municipi, que també són partícips de la distinció universal obtinguda, i que gràcies als seus esforços fan possible que aquestes celebracions estiguen presents en els nostres carrers amb la força amb la qual ho fan cada any”. A més, ha animat a tot el col·lectiu faller de la localitat “a viure amb més il·lusió que mai les jornades festives d’enguany tan especial per a les Falles”.

El primer edil ha fet lliurament de les claus de la ciutat a les falleres majors de Llíria, en un dels moments més esperats i intensos del seu regnat.

Finalment, el concert oferit per l’Orquestra de Plectre “El Micalet” en Ca la Vila ha servit per a posar fi a la Crida de les Falles 2017.

Pròxims actes fallers
El municipi edetano ja s’ha anat preparant per al que seran els actes del mes de març amb l’exposició del Ninot, per exemple, però els casals de les diferents comissions i la Junta Local Fallera encara tenen molt que oferir al llarg de les pròximes jornades.

El dissabte 11 de març a les 18.00 hores es realitzarà el divertit Tren Faller; el dijous 16 a les 19.00 hores tindrà lloc el lliurament de premis dels monuments; el dissabte 18 de març l’ofrena de flors en la parròquia de l’Asunción, on l’endemà se celebrarà la missa de San José i posteriorment la mascletada en la plaça Major. Amb la Nit de la Cremà, Llíria posarà fi a aquestes Falles 2017 que seran sempre recordades com les primeres que es van celebrar després del seu reconeixement com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Últimas noticias

Contenido relacionado