martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Crida es consolida com a referent de les Falles d’Alzira

L’acte de la Crida a la ciutat d’Alzira s’ha convertit en un dels moments més importants de les festes falleres. Al simbolisme de donar per iniciades les Falles, cal afegir l’espectacle artístic i musical al voltant de la plaça del Carbó i els discursos de les autoritats municipals i de les falleres majors de la Ciutat.

 

Enguany al mapping, projectat en la façana de la Casa Consistorial, s’han afegit les imatges de la festa fallera que es van poder veure a les pantalles de led, abans de donar pas al moment dels parlaments.

 

Cal realitzar dos puntualitzacions de la Crida del 2018: Per una banda la participació dels més de 350 músics, pertanyents a les xarangues de les comissions falleres, que junts interpretaren el pasdoble “Amparito Roca”, baix la direcció de David González, director de l’Escola de la Societat Musical d’Alzira, i de la Banda Jove de dita entitat. També cal ressenyar la participació de Salva Sanchis, interpretant al saxo tenor un arranjament del pasdoble “Festa Fallera Alzirenya”, del compositor i regidor de l’Ajuntament d’Alzira, Pepe Grau.

 

D’altra banda, el discurs de l’alcalde, Diego Gómez, va estar centrat en la importància de la dona en la societat, sent possiblement la Crida més feminista de la història, on quatre dones foren protagonistes, Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes; Lourdes Burgos i Aitana Carbó, falleres majors de la ciutat; i Carmen Avivar, soprano pertanyent al Cor de València de la Generalitat, que va interpretar l’Himne Regional.

 

Des de l’Ajuntament, i des de la Regidoria de Festes, encarregada de l’organització de la Crida, es valora molt la implicació de les treballadores i treballadors del departament en el muntatge de l’acte, així com el resultat final donades les múltiples mostres d’agraïment i felicitacions per part de les falleres, fallers i ciutadania en general.

 

Per últim, a l’acte també s’anunciaren els guanyadors del concurs de llibrets de falles. En la modalitat de format gran, el primer premi va ser per al de la Falla Plaça del Forn amb el títol, Dones; el segon premi, per a la Falla La Gallera; el tercer premi, per a la Falla Plaça La Malva; el quart premi per a la Falla Caputxins i el cinqué per a la Falla Camí Nou. En la modalitat de format xicotet, les falles premiades foren: Falla Pintor Andreu, amb el primer premi; Falla Sant Joan, segon premi; Falla El Mercat, tercer premi; Falla Colònia Ana Sanchis, quart premi i Falla Albuixarres- Camí Fondo, cinqué premi.

Últimas noticias

Contenido relacionado