Amb la Crida comencen a les Falles de Benaguasil 2020

Les falleres majors de Benaguasil Alba Ferrer i Daniela Jiménez van emocionar a les comissions en la crida d'ahir quan anunciaren que "ja estem en falles!"

La Fallera Major de Benaguasil Alba Ferrer Romero, de la comissió Atra qué tal Blasco Ibáñez “El Borrego”, i la Fallera Major Infantil de Benaguasil Daniela Jiménez Sanchiz, de la falla El Picaor, han celebrat en Plaça Major de la Vila la Crida, acte que inicia la festa de les Falles de Benaguasil 2020. A l’esdeveniment no podia faltar la presència de la presidenta de la junta local Pepa Cano Navarro i l’alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra. És un acte molt emotiu, però, què tenen d’especial les Falles de Benaguasil?

Mª Asuncion Gomez Herrero, component de la junta local de Benaguasil, ha desvelat a Actualitat Valenciana que la gran diferència de les falles a Benaguasil, en comparació en altes pobles de la comarca, és que es celebra tot en la setmana fallera. Es a dir, la cavalcada del ninot, el tren del ninot, la processó… Tot, concentrant totes les emocions “en uns dies”. Per exemple, l’exposició del ninot que s’inaugura el pròxim 8 de març i els premis ja s’alliberen el 15 de març. Des d’eixe moment, comencen totes les celebracions sense parar fins al 19 de març.

Crida Falles de Benaguasil 2020

Des de fa uns anys es fa una concentració de totes les comissions del poble a la plaça de la vila on les falleres majors van vestides de falleres. Les falles fan un corredor en les immediacions on les regines de cada comissió desfilen pel passacarrer fins que entren a la plaça. Cada agrupació celebra l’acte i després fa un discurs tant l’alcalde com la fallera major i la fallera major infantil. “Ahir Alba Ferrer i Daniela Jiménez emocionaren als assistents, contagiant-nos la il·lusió perquè comence esta festa tan gran”, diu la representant.

Una de les coses més boniques que té esta celebració és que quan terminen els discursos, cada fallera major de les comissions del poble pot pujar i saludar a la seua falla des del balcó de l’ajuntament. Com no potser d’altra forma, les regines es feren quantitat de fotos després, un moment màgic en les seues vides en el que “han somiat tota la vida”.

En la cloenda de l’acte, es va disparar un castell de focs artificials que va gaudir de l’entusiasme dels assistents. Estes són les fotografies que resumeixen la vesprada d’ahir:

Falles de Benaguasil 2020 com a interés turístic

L’any passat les Falles de Benaguasil 2020 van ser declarades festes d’interés turístic i ara, que ha passat 365 dies, Mª Asuncion Gomez Herrero fa balanç: “les comissions s’han pres molt de debò este guardó i han pujat el nivell de les seues festes i monuments, cosa que s’ha traduït en l’augment de l’interés de la gent de fora del poble”.

: Valencià