06:03 - lunes, 4 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El CRIS de Vila-real s’ubicarà en el solar junt el centre Molí la Vila, després del desbloqueig dels terrenys

L'Ajuntament compta ja amb el permís de la Generalitat Valenciana per a canviar l'ús dels terrenys, en els quals actualment es troba l'antiga Escola Taller i la campa adjacent amb el centre per a malalts d'alzheimer.

El futur Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) de la Fundació ‘Manantial‘ a Vila-real ja està més a prop. L’Ajuntament de Vila-real preveu aprovar en el pròxim Ple el canvi d’ús del solar on es construirà aquest nou recurs sanitari, una vegada obtinguda de la Generalitat Valenciana la desafecció de sòl necessària.

D’aquesta manera, el terreny annex al centre d’Alzheimer Molí la Vila, que gestiona AFA Castelló, fins ara reservat per a una hipotètica ampliació del col·legi Pío XII, canviarà el seu ús d’educatiu a sanitari i assistencial.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, que recentment va visitar alguns dels recursos que ‘Manantial’ gestiona a Madrid, afirma que “l’Ajuntament col·laborarà en tot el que puga per a fer possible un projecte ambiciós i necessari per a millorar l’atenció sociosanitària, sector sobre el qual s’assenta bona part de l’estratègia de futur de la nostra ciutat, a través de la marca Ciutat de la Salut i de l’Esport”.

Per la seua banda, el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha recordat que des del consistori s’ha informat de tot el procés al col·legi Pius XII, que es troba just al costat del solar, situat en la 482 del Pla General Municipal d’Ordenació Urbana (PGMOU), actualment ocupat per l’antiga Escola Taller i la campa adjacent amb el centre Molí la Vila, “per la qual cosa està afectat per a una possible ampliació del col·legi en el futur”, assenyala l’edil.

“Encara que l’informe de la tècnica d’Educació va concloure en el seu moment que no hi ha perspectives d’ampliació del centre, decidim no fer un pas en ferm sense parlar abans amb el centre educatiu perquè estiguera al corrent”.

El solar correspon a la quadra 482 del Pla General Municipal d’Ordenació Urbana (PGMOU), que actualment ocupa l’antiga Escola Taller i la campa adjacent amb el centre Molí la Vila, “per la qual cosa està afectat per a una possible ampliació del col·legi en el futur”, assenyala Obiol, qui recorda que “tot i que l’informe de la tècnica d’Educació va concloure en el seu moment que no hi ha perspectives d’ampliació del centre, vam decidir no fer un pas en ferm sense parlar abans amb el centre educatiu perquè estiguera al corrent”.

En total, el nou servei sociosanitari -que se suma a la residència oberta de Santa Ana, que aquesta mateixa setmana ha començat a rebre als seus primers usuaris-, comptarà amb un espai de .193,12 metres i, tal com assegura l’alcalde, “serà un recurs únic per a l’atenció a persones amb malalties mentals, un àmbit en el qual la Fundació ‘Manantial‘ és un referent en tot l’Estat”, conclou el primer edil.

Últimas noticias

Contenido relacionado