05:03 - lunes, 4 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’eixida dels quatre diputats autonòmics destapa la crisi de baixes en Ciudadanos

Des dels comicis de maig de 2015 Ciutadans ha perdut un total de 130 regidors, 5 diputats autonòmics i un conseller comarcal. Una xifra elevada tenint en compte que la formació va aconseguir un total de 1527 regidors en tot el territori espanyol.

En el cas dels diputats autonòmics, el nombre més gran de baixes s’ha produït en les Corts Valencianes, després que Alexis Marí, exportaveu del grup parlamentari, i altres tres diputats crítics amb la direcció del partit (David de Miguel, Domingo Rojo i Alberto García) anunciaren el divendres passat que es donen de baixa del partit i que passaran al grup de no adscrits de la Cambra autonòmica.

La seua eixida deixa a Ciutadans amb nou escons en el Parlament regional, en comptes de tretze, i fa témer a la direcció del partit que Marí, De Miguel, Rojo i García entren en el Grup Mixt i afavorisquen en algunes votacions al Govern de Ximo Puig, el tripartit PSOE-Podem-Compromís.

José Manuel Villegas, secretari general de ciutadans va acusar els no adscrits de robar els quatre escons i el sou públic que comporta la negativa a entregar unes actes que van obtenir gràcies al partit d’Albert Rivera.

Últimas noticias

Contenido relacionado