12:03 - sábado, 2 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Crisi en l’Ajuntament de Cofrents pel possible tancament de la Central Nuclear

La situació s’ha possat molt complicada per a l’alcalde de Ciudadanos, fins i tot com per a anar a Madrid a polsar el botó d’alarma nuclear dins la seu del partit. L’anunci que el grup en les Corts té quasi decidit votar al costat del tripartit (PSPV, Compromís i Podem) en el ple de la setmana vinent per a exigir al Govern el desmantellament en 2021 de la central de Cofrents amenaça amb generar una altra crisi.

L’alcalde de Ciudadanos, s’ha mostrat totalment discomforme davant la posició del seu partit en favor del tancament de la central. L’activitat de la nuclear és clau en la generació d’ocupació i riquesa en aquesta localitat i en tota la seua comarca i l’alcalde defensa radicalment el manteniment de la infraestructura.

Aquest dimarts Compromís, PSPV i Podem van presentar una proposició no de llei (PNL) conjunta en els Corts per a obligar al tancament de la planta nuclear quan caduque el seu període de vida útil, que es va prorrogar 10 anys, fins a 2021. El centre va ser dissenyat en els seixanta i es va posar en funcionament en 1984. A Europa, la mitjana de vida d’una central nuclear és de 25 anys. Els centres més antics són els més perillosos, explica la PNL que posa com a exemple l’accident en Fukushima i explica que Cofrents, segons els seus models de reactors, està “obsoleta”.

A més, insisteixen en la seua proposta a destacar que per a l’energia nuclear genera residus molt tòxics i romanen actius milers d’anys, que és perillosa i que frena el desenvolupament de les energies renovables.

El PP és partidari de prorrogar la vida útil de la central sempre que es faça amb totes les garanties i ha remarcat que l’energia nuclear ara com ara “és necessària”, segons la seua síndica Isabel Bonig. El socialista Manolo Mata ha mostrat el seu respatler al desmantellament sempre que hi haja un pla de suport a les energies renovables sostenible i Alexis Marí (Cs)ha assenyalat que en principi el seu vot seria favorable a la proposta.

Últimas noticias

Contenido relacionado