Cristina Fernández: “Benicàssim està estancat en un projecte polític esgotat!…el Partit Popular va en caiguda lliure!”

La candidata a l'alcaldia per Ciudadanos defensa que "l'últim termòmetre del 28 d'abril, ens diu que tenim possibilitats d'aconseguir l'alcaldia" i afirma ser "el vot útil per canviar la forma de fer política"

Diputada provincial per Ciudadanos i portaveu del grup municipal a Benicàssim. Cristina Fernández, es presenta a l’alcaldia amb la convicció que el projecte polític del PP, que ha liderat l’alcaldia des del 2011, “està esgotat”. A més, afirma amb il·lusió que, esta vegada, tenen “possibilitats d’aconseguir l’alcaldia”. A més, i tal vegada, pot ser, per fer callar les llengües que parlen de que el PP “sempre estarà al darrere” assegura que a l’última legislatura el PP ha governat en minoria “pensant-se que podia fer i desfer” però que Ciudadanos només l’ha recolzat en allò que creia millor pel municipi.

– Sra Fernández, per què es presenta com a candidata a l’alcaldia de Benicàssim? Em presente a l’alcaldia de Benicàssim per a transformar Benicàssim, volem modernitzar el municipi i ara mateix està estancat amb un projecte polític esgotat que no ha sabut afrontar els reptes del futur. Necessitem un turisme no només de temporada, atraure nous residents i culminar la CV-149 que connecta el nucli urbà a la ciutat de Castelló. Volem apostar per una Smart City que millore els serveis municipals i que els transforme en més eficients i més sostenibles. Hem realitzat una oposició constructiva durant aquesta legislatura aconseguint algunes millores, però em presente per a guanyar i demostrar que una altra forma de fer política és possible

PublicitatAVL

– Segons va dir a la presentació del seu equip, “Ara és el moment”. Creu que Benicàssim pot canviar d’alcaldessa el proper diumenge 26?
Per descomptat que pot canviar l’alcaldessa a Benicàssim, Ciudadanos no ha parat de créixer cada vegada que s’obrin les urnes mentre el Partit Popular va en caiguda lliure. El passat 28 d’abril vam ser la primera força política en les eleccions autonòmiques i la segona per molt pocs vots en les generals darrere del PSPV. En Cs eixim a guanyar per a aconseguir l’alcaldia.

– Una alcaldable ha de conèixer bé els seu veïns, quin són els tems que més preocupen als que votaran en este municipi?
Benicàssim es troba bruta, és un dels problemes que més es repeteixen quan parle amb els veïns. Necessitem augmentar els recursos econòmics i humans en els serveis de neteja. També hem de finalitzar la CV-149 per a connectar el nucli urbà amb la ciutat de Castelló i acabar amb els enormes embossos de la gran avinguda d’una vegada per sempre. En quatre anys l’equip de Govern no ha sigut capaç de moure ni una pedra. Hi ha moltes coses per fer, un espai polifuncional, connectar el carril bici a les urbanitzacions de muntanya i implantar un carril bici que vaja fins al Voramar pel passeig”.

-Si fóra alcaldessa, quina seria la primera mesura que prendria per Benicàssim?
“No és la mesura més important, però la primera que faria és convocar una taula de diàleg amb els treballadors de l’Ajuntament que porten demanant molt temps i no s’ha convocat”

– Vosté al seu programa ha parlat entre altres coses d’una Smart City, i en canvi en moltes ocasions s’ha destacat la mancada d’agilització administrativa, precisament, d’aquest consistori, per on començaria amb un repte com el que proposa?
“Ciutadans va proposar el tema de la Smart City en 2015, la veritat és que hem perdut quatre anys, i altres municipis ens han agafat avantatge. El concepte de Smart City és molt global però en el cas de Benicàssim hauria d’implantar-se per als serveis municipals i adaptar-se per a atraure turisme. En Cs volem un municipi més sostenible, més eficient, i és prioritari canviar l’estratègia turística que segueix ancorada en els anys 70″.

-Fem lectura de l’última legislatura: Com ha estat la governabilitat de l’ajuntament?
En Ciutadans hem donat estabilitat prevalent l’interés dels veïns. Hem dialogat i acordat partides pressupostàries tant amb els partits de l’equip de Govern com amb els de la resta de l’oposició. El PP ha governat en minoria pensant-se que podia fer i desfer, i nosaltres només hem donat suport el que créiem que era millor per a Benicàssim”

-Si estos comicis tornen a donar pas a nous acords,  estaria oberta a governar amb pactes?
Com li he dit anteriorment nosaltres eixim a guanyar les eleccions, i l’últim termòmetre que és el 28 d’abril, ens diu que tenim possibilitats d’aconseguir l’alcaldia. Els pactes no es poden decidir hui perquè els veíns encara no han votat ni decidit, però és clar que nosaltres som un partit de centre, liberal, progressista amb clars valors constitucionals capaç d’arribar a acords.”

-Com afecten els resultats del 28-A a estes eleccions municipals i especialment al resultat obtingut a Benicàssim de suport a la seua formació?
“Vam ser la primera força si, però no afecten a res, simplement ens animen a continuar treballant i ens donen confiança que anem pel bon camí. En els últims mesos Ciutadans no ha deixat de créixer siguen quals siguen les eleccions, pas a Catalunya, a Andalusia, en la Comunitat Valenciana i també a Espanya. Som un partit guanyador i el vot útil per a canviar la forma de fer política”

– Tots els alcaldables, òbviament busquen la majoria absoluta, però, fora d’aquesta majoria hi hauria algun altre resultat amb el qual es sentiria satisfeta?
“Nosaltres eixim amb la il·lusió i la convicció que podem guanyar les eleccions. En 2015 vam obtindre dos regidors i tots els resultats que siga augmentar la representació seran positius per a Ciutadans i per als benicenses”.

Esta publicació està disponible en : Valencià