29.8 C
Valencia

Cs demana ajudes d’Erasmus per als alumnes amb menys recursos

José Antonio Martínez planteja també que el Consell "augmente el pressupost del programa, seguint el model d'èxit d'altres autonomies".

- Publicitat -AVL

Ciudadanos (Cs) en Les Corts Valencianes ha demanat al Consell que la totalitat de les ajudes del programa Erasmus arriben a tots els alumnes que la sol·liciten, especialment a aquells amb menys recursos econòmics, per a garantir la igualtat d’oportunitats. Segons ha exposat el diputat José Antonio Martínez, “des de 2011, els diferents Governs han reduït l’aportació al cofinançament d’Erasmus dels 62 milions d’euros als 30 milions actuals” i això ha provocat que “al final, només els estudiants procedents d’entorns socioeconòmics alts puguen accedir a este programa d’intercanvi universitari”.

Per això, el diputat ha presentat, davant la comissió parlamentària d’Assumptes Europeus, una Proposició No de Llei (PNL) perquè Les Corts insten al Govern a recuperar la inversió en el programa Erasmus prèvia a 2011, així com adaptar les quanties de la beca al nivell de vida real dels països de destinació.

Martínez ha assegurat que “les barreres financeres són el principal obstacle a la mobilitat” i ha destacat les dades de l’últim informe europeu que revela que “un 55 per cent dels estudiants espanyols assenyalen la falta de mitjans econòmics com el principal motiu per a no participar en esta mena de programes”. “Això són 13 punts per davall de la mitjana europea”, ha alertat, al mateix temps que ha valorat “les estades Erasmus, que potencien la capacitat de treball i col·laboració amb cultures diferents i milloren l’ocupabilitat dels universitaris”.

D’altra banda, el diputat de Cs ha assegurat que “les comunitats autònomes han d’apostar molt més per este programa i potenciar la participació en ell”, i, en el cas de la Comunitat Valenciana, Martínez ha proposat que es concedisca l’ajuda complementària autonòmica, “emulant així els millors exemples d’altres comunitats”, i que s’augmente el pressupost total que destina el Consell al programa Erasmus, “que és només de 600.000 euros, mentre en territoris com Catalunya és del triple”. “L’objectiu és acabar amb la gran disparitat que es dona, hui dia, entre les quanties totals que reben els universitaris depenent de la comunitat autònoma de la qual procedisquen”, ha conclòs després de plantejar que “se simplifiquen al màxim els processos de sol·licitud d’ajudes i es reduïsca la burocràcia”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià