30.8 C
Valencia

Cs demana eliminar les traves burocràtiques per a garantir l’accés als medicaments relacionats amb la diabetis

Yaneth Giraldo reclama implantar la recepta electrònica i la finestreta única i eliminar el sistema de visat "que està generant problemes i desigualtats".

- Publicitat -AVL

El grup parlamentari de Ciudadanos(Cs) en Les Corts valencianes ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) per a exigir l’eliminació de les traves burocràtiques i garantir l’accés als medicaments relacionats amb la diabetis. Així ho ha avançat la portaveu de Sanitat de Cs, Yaneth Giraldo, qui ha explicat que “estes persones, a més de bregar amb els problemes de la seua malaltia, han de bregar amb els inconvenients de la burocràcia”.

La PNL del partit liberal també insta la Conselleria de Sanitat a “destinar els recursos necessaris per a avançar en la prevenció, intervenció, foment d’hàbits saludables i detecció precoç de la diabetis” i a “implantar la recepta electrònica i la finestreta única en l’accés als medicaments per a pacients i usuaris de la sanitat”.

També reclama al Govern central que realitze “un informe sobre l’adherència terapèutica efectiva de les persones que pateixen malalties cròniques, amb referència expressa a l’efecte de l’actual disseny del sistema de copagament farmacèutic sobre estos pacients”. Així mateix, Cs reclama “eliminar el sistema de visat perquè està generant disfuncionalitats i desigualtats, entre les Comunitats Autònomes”.

Este sistema, segons ha comentat Giraldo, “s’ha convertit en una barrera per als pacients, pels trasllats que ha de fer l’usuari per a obtenir el medicament i per l’excés de burocràcia”. “Esta situació afecta sobretot a aquells pacients crònics que necessiten un tractament farmacològic continuat, com és el cas de la diabetis, però també un grup de crònics com els malalts d’EPOC, més vulnerables ara, si cap, en esta crisi de la COVID”, ha afegit, al mateix temps que ha subratllat la importància de “treballar per a millorar l’accessibilitat de tots els pacients als medicaments i a una sanitat pública de qualitat”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,687FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.
- Advertisement -

: Valencià