8.9 C
Valencia

Cs demana eliminar les traves burocràtiques per a garantir l’accés als medicaments relacionats amb la diabetis

Yaneth Giraldo reclama implantar la recepta electrònica i la finestreta única i eliminar el sistema de visat "que està generant problemes i desigualtats".

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El grup parlamentari de Ciudadanos(Cs) en Les Corts valencianes ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) per a exigir l’eliminació de les traves burocràtiques i garantir l’accés als medicaments relacionats amb la diabetis. Així ho ha avançat la portaveu de Sanitat de Cs, Yaneth Giraldo, qui ha explicat que “estes persones, a més de bregar amb els problemes de la seua malaltia, han de bregar amb els inconvenients de la burocràcia”.

La PNL del partit liberal també insta la Conselleria de Sanitat a “destinar els recursos necessaris per a avançar en la prevenció, intervenció, foment d’hàbits saludables i detecció precoç de la diabetis” i a “implantar la recepta electrònica i la finestreta única en l’accés als medicaments per a pacients i usuaris de la sanitat”.

També reclama al Govern central que realitze “un informe sobre l’adherència terapèutica efectiva de les persones que pateixen malalties cròniques, amb referència expressa a l’efecte de l’actual disseny del sistema de copagament farmacèutic sobre estos pacients”. Així mateix, Cs reclama “eliminar el sistema de visat perquè està generant disfuncionalitats i desigualtats, entre les Comunitats Autònomes”.

Este sistema, segons ha comentat Giraldo, “s’ha convertit en una barrera per als pacients, pels trasllats que ha de fer l’usuari per a obtenir el medicament i per l’excés de burocràcia”. “Esta situació afecta sobretot a aquells pacients crònics que necessiten un tractament farmacològic continuat, com és el cas de la diabetis, però també un grup de crònics com els malalts d’EPOC, més vulnerables ara, si cap, en esta crisi de la COVID”, ha afegit, al mateix temps que ha subratllat la importància de “treballar per a millorar l’accessibilitat de tots els pacients als medicaments i a una sanitat pública de qualitat”.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,329FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra 1419 positius i 29 morts per coronavirus

Per províncies: 126 a Castelló, 398 a Alacant i 895 a València

Cullera presenta el seu pressupost més social per a fer front a la pandèmia

L’equip de govern traurà endavant uns comptes on aposta decididament pel benestar de les persones, congela novament els impostos i torna a reduir el deute

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària
- Advertisement -

: Valencià