20 C
Valencia

Cs demana l’admissió de germans en el mateix centre

Merche Ventura proposa que es consulte amb les famílies "la idoneïtat de cada cas perquè germans bessons o bessons estudien en la mateixa aula".

- Publicitat -AVL

Ciudadanos (Cs) en Les Corts valencianes ha demanat a la Conselleria d’Educació que garantisca l’admissió dels germans que conviuen en una mateixa família en el mateix centre educatiu si així ho sol·liciten els pares. La diputada Merche Ventura ha explicat que “a poques setmanes que comence el curs escolar, algunes famílies en la Comunitat Valenciana s’enfrontaran a grans complicacions a l’hora d’escolaritzar als seus fills, ja que cadascun d’ells ha sigut admés en centres diferents”.

Per a això, ha plantejat, a través d’una Proposició No de Llei (PNL) que “en cas d’existir dos o més sol·licituds d’admissió de germans en un mateix col·legi, es concedisca puntuació a la resta de germans si un d’ells ja té plaça en el centre”. “L’objectiu no és un altre que afavorir l’agrupament familiar i avançar en la conciliació laboral dels pares i mares“, ha manifestat després d’assegurar que “d’una altra manera, s’obliga les famílies a haver de comptar amb ajuda externa i a això cal sumar l’augment de contaminació mediambiental, per l’augment de transport que esta duplicitat suposa”.

La portaveu adjunta de Cs ha assenyalat que esta situació és “encara més incomprensible” en aquells casos de germans bessons, bessons o trigèmins, “en els quals un d’ells és admés en un centre i l’altre, obligat a matricular-se en un altre col·legi diferent”.

Sobre este tema, la portaveu d’Educació de Cs també ha indicat que “és necessari comptar amb l’opinió de les famílies en tots els casos, també davant la disjuntiva de si diversos germans de la mateixa edat han d’assistir a la mateixa aula“. La parlamentària ha explicat que “cada centre segueix un criteri diferent de l’hora d’adjudicar als xiquets en les classes, la qual cosa genera greuges en alguns casos en els quals, de fet, tribunals d’altres autonomies ja s’han pronunciat donant la raó a les famílies”. “A més, atés que no existeixen evidències científiques que demostren la idoneïtat d’un model o un altre, considerem que el més oportú, per al ple desenvolupament educatiu, emocional i social dels menors, és consensuar la decisió amb els pares”, ha conclòs Ventura.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,673FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià