13 C
Valencia

Cs demana l’admissió de germans en el mateix centre

Merche Ventura proposa que es consulte amb les famílies "la idoneïtat de cada cas perquè germans bessons o bessons estudien en la mateixa aula".

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Ciudadanos (Cs) en Les Corts valencianes ha demanat a la Conselleria d’Educació que garantisca l’admissió dels germans que conviuen en una mateixa família en el mateix centre educatiu si així ho sol·liciten els pares. La diputada Merche Ventura ha explicat que “a poques setmanes que comence el curs escolar, algunes famílies en la Comunitat Valenciana s’enfrontaran a grans complicacions a l’hora d’escolaritzar als seus fills, ja que cadascun d’ells ha sigut admés en centres diferents”.

Per a això, ha plantejat, a través d’una Proposició No de Llei (PNL) que “en cas d’existir dos o més sol·licituds d’admissió de germans en un mateix col·legi, es concedisca puntuació a la resta de germans si un d’ells ja té plaça en el centre”. “L’objectiu no és un altre que afavorir l’agrupament familiar i avançar en la conciliació laboral dels pares i mares“, ha manifestat després d’assegurar que “d’una altra manera, s’obliga les famílies a haver de comptar amb ajuda externa i a això cal sumar l’augment de contaminació mediambiental, per l’augment de transport que esta duplicitat suposa”.

La portaveu adjunta de Cs ha assenyalat que esta situació és “encara més incomprensible” en aquells casos de germans bessons, bessons o trigèmins, “en els quals un d’ells és admés en un centre i l’altre, obligat a matricular-se en un altre col·legi diferent”.

Sobre este tema, la portaveu d’Educació de Cs també ha indicat que “és necessari comptar amb l’opinió de les famílies en tots els casos, també davant la disjuntiva de si diversos germans de la mateixa edat han d’assistir a la mateixa aula“. La parlamentària ha explicat que “cada centre segueix un criteri diferent de l’hora d’adjudicar als xiquets en les classes, la qual cosa genera greuges en alguns casos en els quals, de fet, tribunals d’altres autonomies ja s’han pronunciat donant la raó a les famílies”. “A més, atés que no existeixen evidències científiques que demostren la idoneïtat d’un model o un altre, considerem que el més oportú, per al ple desenvolupament educatiu, emocional i social dels menors, és consensuar la decisió amb els pares”, ha conclòs Ventura.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,315FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Pla d’Habitatge de Castelló xifra en 25 milions la inversió necessària per a cobrir la demanda habitatge social

La Regidoria d'Habitatge té el repte d'incrementar al costat del Consell el parc públic en aquesta legislatura i mobilitzar lloguers assequibles

Els centres educatius de Borriana es bolquen amb la formació en igualtat per a l’alumnat

A més de vestir arbres dels patis i elaborar papallones teixides amb #filsperlaigualtat, han preparat lectures, tallers i exposicions que reforcen el compromís i el suport amb les víctimes de la violència de gènere.

Bars de València, Sueca, Gandia, Alzira i Requena s’emporten els premis Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Un bar d’Eslida s’emporta el premi Cacau d’Or 2020

Per primera vegada, al costat dels millors esmorzarets de bars i restaurants de la Comunitat, s'ha distingit els de particulars que van compartir les seues proposades via RRSS.

Compromís reclama un permís retribuït per als i les treballadores que han de cuidar a persones menors d’edat en quarantena per la Covid19

Actualment aquest permís només s'atorga per cura de les persones menors que han donat positiu, no per als que han de tindre cura de persones menors que guarden quarantena obligatòria sense estar contagiades
- Advertisement -

: Valencià