Cs demana més recursos per a garantir la inclusió de xiquets amb necessitats especials en escoles d’estiu

Cristina Gabarda denuncia que "molts pares es veuen obligats a traure als seus fills d'aquests centres en plenes vacances i sense possibilitat de reubicar-los"

El grup parlamentari Ciudadanos (Cs) en Les Corts Valencianes ha reclamat més recursos per a garantir la inclusió de xiquets i xiquetes amb necessitats educatives especials en escoles d’estiu. Tal com ha plantejat la diputada Cristina Gabarda, “cada any, durant les vacances estivals, les famílies amb fills escolaritzats en aules de comunicació i llenguatge es troben desemparades davant la falta de recursos”.

“Des de Cs considerem fonamental que la Conselleria de Polítiques Inclusives es comprometa al fet que aquests xiquets, que durant l’any estan escolaritzats en col·legis ordinaris, no siguen segregats a l’estiu ni en cap altra etapa escolar, perquè significa una reculada molt important en la seua evolució”, ha manifestat Gabarda.

Per això, la diputada ha preguntat a la vicepresidenta i consellera Mónica Oltra, “quines accions s’estan duent a terme per a fomentar la inclusió total d’aquests xiquets en etapes vacacionals així com per a ampliar i millorar l’assistència que reben els xiquets entre 0 i 6 anys amb trastorns del neurodesenvolupament”. En aquest sentit, la portaveu de Política Social de Cs ha insistit en la necessitat que “s’oferisca formació específica al personal que treballa amb aquests xiquets i s’incloga a persones d’acompanyament per a la plena inclusió en el grup amb jocs adaptats, per exemple”.

A més, Gabarda ha destacat que “aquestes deficiències no són exclusives de les escoles públiques sinó que succeeix el mateix en les privades” i ha lamentat que “els pares es troben davant la difícil situació d’haver de traure als seus fills d’aquests centres, en ple estiu, per la falta de recursos i sense possibilitat de reubicar-los en altres escoles”.

ValenciàEspañol