Cs demana al tripartit que tancament el PEP de Ciutat Vella amb una jornada participativa de conclusions

El regidor de Cs Narciso Estellés critica el "tancament en fals del procés participatiu" i ho atribuïx a "la falta de coordinació entre regidores".

AVL

El grup municipal Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València ha presentat una iniciativa a la Comissió de Participació Ciutadana, que se celebrarà dijous que ve, perquè es porte a terme una jornada participativa d’extracció de conclusions de les ja realitzades dins del PEP (Pla Especial de Participació) de Ciutat Vella.

El regidor de Cs Narciso Estellés ha recordat que “arrel d’estes jornades, hem arreplegat el sentir de gran part dels seus participants i basant-se en açò creiem que que ha faltat una jornada de conclusió i reflexió per a debatre, a nivell de tot el districte, el model de ciutat que es vol tindre”.

Des del passat 21 de març s’han realitzat diversos tallers participatius, amb l’objecte de diagnosticar els principals problemes de cada un dels barris de Ciutat Vella i fer partícips als seus veïns de la gestió urbanística, per a poner en valor el casc històric.

“Cada un d’estos tallers ha correspost a un barri de Ciutat Vella sense que, finalment, s’haja tingut una jornada final de conclusions que acabe aglutinant tot allò que s’ha exposat en el procés participatius portat a cabo”, ha criticat Estellés.

Sobre este assumpte, el regidor de Cs, ha valorat “positivament” el context d’este procés participativo, “encara que s’ha tancat en fals, ja que per a poder avaluar el planejament en el seu conjunt, és essencial tindre present les escales de ciutat, de districte i de barri”. “Només coneixent la ciutat que volem i analitzant el conjunt podrem arribar a dilucidar encertadament el detall concret de les nécessitants”.

Per a concloure, Narciso Estellés ha declarat: “suponemos que esta jornada final s’ha passat per alt perquè tot allò que suposa coordinació entre àrees del tripartit no és precisament el seu fuerte.En este punt de la legislatura són conegudes públicament les diferències entre Desenrotllament urbà i Mobilitat, però la veritat és que altres àrees com a Participació Ciutadana i Desenrotllament Urbano també donen símptomes de falta d’entendimient”.

- Advertisement -
CatalanSpanish