Cs presenta una esmena per a reduir el preu del bonometro fins als deu euros

Entre les propostes als pressupostos autonòmics, Mamen Peris demana "poder usar tant el metre com l'EMT amb una única targeta".

Publicitat

Ciudadanos (Cs) en Les Corts Valencianes ha presentat una esmena als pròxims pressupostos autonòmics de 2020 en la qual proposa la reducció del preu del viatge de Metrovalencia per a les zones A i B. Entre diferents qüestions, la diputada Mamen Peris ha explicat que “l’objectiu és que la Conselleria d’Infraestructures duga a terme les actuacions necessàries per a una baixada progressiva de l’import en el títol integrat d’estes zones de l’àrea metropolitana de València, fins a arribar a un preu de deu euros per al bonometro de deu viatges”.

“Des de Cs entenem que aquesta mesura pot ser un incentiu més perquè els veïns de València capital i municipis pròxims opten pel transport públic i reduïsquen l’ús de vehicles privats”, ha afegit.

PublicitatRovira  

A més, Peris també ha anunciat queCs proposa la creació d’un mateix títol que, de manera conjunta, permeta als usuaris viatjar indistintament en Metrovalencia o en el servei d’autobús de l’EMT, en la totalitat de l’àrea metropolitana”. “És important que la Conselleria, juntament amb les administracions competents en la matèria, estudien almenys la creació d’este títol, que suposaria una millora més en la mobilitat de València, una de les qüestions que precisament alça més queixes entre els veïns”, ha assenyalat.

Finalment, la diputada també ha volgut destacar l’“aposta de Cs per fer viable, duent a terme les obres necessàries, l’accés dels animals de companyia a les dependències i serveis de les línies de Metrovalencia. “Ens consta que són molts els valencians que voldrien viatjar en transport públic amb les seues mascotes, encara que, per descomptat, garantint sempre la seguretat i la qualitat del servei per a la totalitat dels usuaris”, ha conclòs.

PublicitatJuega Limpio Orihuela