Cs expulsa l’edil de Carcaixent per facilitar el govern a Compromís: “Pactar amb el nacionalisme tenia conseqüències”

Cantó ha puntualitzat que es tracta d'"una de les poques excepcions" i ha destacat el "comportament exemplar" dels regidors 'taronges' en altres municipis.

El líder de Ciudadanos (Cs) a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha confirmat aquest dimecres l’expulsió de l’edil de Carcaixent per facilitar el govern municipal de Compromís i PSPV en la localitat. “Saltar-se el que s’havia acordat en alguna cosa tan òbvia com no pactar amb el nacionalisme ni el populisme anava a tindre conseqüències”, ha recalcat.

Cantó ha puntualitzat que es tracta d'”una de les poques excepcions” i ha destacat el “comportament exemplar” dels regidors ‘taronges’ en altres municipis.

De fet, ha assegurat, a preguntes dels periodistes en els passadissos de Les Corts, que l’estratègia marcada pel comité de pactes, que ell liderava a nivell autonòmic, “en el 99% dels casos ha eixit de forma òptima”.

Després del repartiment de competències a Carcaixent aquest passat dimarts, amb Paco Salom (Compromís) com a alcalde, Cantó ha confirmat un dia després que a l’edil de Cs Juan Albert ja se li ha comunicat la seua expulsió del partit.

ValenciàEspañol