Cs insta el Consell a abordar solucions que garantisquen la seguretat en la carretera de El Saler al Perelló

Mamen Peris alerta de la "perillositat en la via CV-500 davant l'augment en l'afluència de vehicles durant els mesos d'estiu".

Ciudadanos (Cs) en Les Corts Valencianes ha instat al Consell a abordar solucions consensuades i que garantisquen la seguretat en la circulació per la carretera del Saler al Perelló, després dels treballs escomesos en la via en els últims mesos.

La diputada Mamen Peris ha recordat que, després de les queixes veïnals, la Conselleria d’Obres Públiques va paralitzar el passat el novembre la creació de l’anomenada via Parc de L’Albufera, que pretenia convertir la CV-500 en un bulevard. “El Consell i l’Ajuntament de València es van comprometre llavors a iniciar les converses amb entitats veïnals, comerciants i hostalers de la zona i alcaldes de municipis afectats per les obres”, ha afegit Peris qui ha preguntat al conseller Arcadi España “en quin punt es troba el diàleg amb les parts implicades”.

A més, malgrat que no es va dur a terme el projecte inicial, “sí que es va construir al llarg de diversos quilòmetres una mitjana central ampla elevada de formigó, juntament amb altes vorades a banda i banda de la carretera que dificulten la circulació per la via”, ha afegit la diputada.

Per a Peris, “el més preocupant” és que la dificultat en el pas “suposa que els serveis d’emergències, ambulàncies o bombers no poden oferir la ràpida resposta que es requereix en moltes ocasions”. “Potser s’ha comptat amb l’opinió de la població de la zona per a dur a terme estos treballs?”, ha preguntat la portaveu d’Infraestructures de Cs en la Cambra.

Peris també ha criticat que “la Conselleria ha estret igualment els carrils de circulació en la zona del mirador del Pujol sense haver informat els afectats, que tampoc compten amb una alternativa digna de transport públic”.

“Arribats a este punt, i davant la incertesa de saber què ocorrerà amb les comunicacions en esta àrea, des de Ciutadans volem saber si la Conselleria compta amb algun estudi de l’afectació sobre el trànsit en esta autovia després de les actuacions escomeses”, ha manifestat Peris després d’alertar del perill que suposen les retencions en esta via “tant per a l’atenció d’emergències com per al mateix estat mediambiental del Parc Natural de L’Albufera, i, encara més, en les setmanes d’estiu, quan l’afluència de pas augmenta considerablement pels trasllats a la costa”.

ValenciàEspañol