20.2 C
Valencia

Cs proposa elaborar un pacte valencià contra el racisme que contemple les discriminacions ocasionades per la Covid.

Jesús Salmerón advoca per "establir protocols de prevenció de la xenofòbia en l'àmbit educatiu i social, amb especial atenció a xarxes socials"

- Publicitat -AVL

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual planteja l’elaboració d’un pacte valencià contra el racisme i la xenofòbia que contemple les possibles discriminacions que ha provocat la pandèmia del coronavirus. El diputat Jesús Salmerón ha exposat que “el clima polític i social porta mesos enrarit després de diversos atacs racistes contra la comunitat afroamericana en diferents parts del món com els EUA, i, de manera simultània, també contra cap a la comunitat asiàtica, que ha patit discriminació en ser considerats causants i portadors del coronavirus”.

A Espanya, també hem vist casos similars contra ciutadans d’origen xinés, per això considerem que estem en un moment clau per a realitzar un diagnòstic exhaustiu sobre esta problemàtica i les seues formes connexes d’intolerància des d’un enfocament transversal“, ha manifestat el portaveu de Drets Humans de Cs.

En la iniciativa, la formació liberal també ha proposat al Consell que elabore anualment un informe en el qual es recullen tots els incidents xenòfobs que tinguen lloc en la Comunitat Valenciana, “amb l’objectiu de poder detectar-los i erradicar-los, seguint les recomanacions de les Nacions Unides, que recentment s’han pronunciat, a través d’un informe, sobre la urgència de prendre mesures a curt termini per a eliminar la discriminació racial”. Sobre este tema, el diputat ha recordat que, des de la Conselleria d’Igualtat, s’esmenten diversos manuals i guies per a lluitar contra el racisme, però considera que “no són suficients”.

A més, Salmerón ha demanat que s’establisquen protocols d’actuació en l’àmbit educatiu, social, cívic i assistencial, “sobre el problema que suposa la difusió de material racista i xenòfob, especialment a través d’Internet i les xarxes socials”. De la mateixa manera, ha reclamat al Consell que “es duguen a terme totes les actuacions necessàries per a fomentar la inclusió, la tolerància i el respecte a la diversitat cultural existent en la Comunitat Valenciana, amb independència de la nacionalitat o raça”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,743FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes

Sanitat detecta un brot de coronavirus a Castelló de la Plana per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià