Cs sol·licita la compareixença de Barceló davant el col·lapse de l’atenció primària i urgències en la sanitat valenciana

María Quiles critica que "el tripartit estiga portant al caos als centres sanitaris per una nefasta gestió i falta absoluta de planificació"

María Quiles, Cs València / Cs València
María Quiles, Cs València / Cs València

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha sol·licitat la compareixença de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en Diputació Permanent, perquè done explicacions pel col·lapse de l’atenció primària i de les urgències als hospitals valencians. “Un any més es repeteix la mateixa situació: 24 hores d’espera per a pujar a planta a l’Hospital de Sant Joan d’Alacant, llits en els corredors, o fins a 10 hores d’espera en les Urgències del centre de La Vila Joiosa”, ha exposat la diputada María Quiles, per a qui “el caos en la sanitat valenciana s’ha convertit en un mal endèmic cada estiu, sense que el Consell establisca un full de ruta efectiu”.

“No aconseguirem que continue aquest dèficit en l’atenció als ciutadans”, ha assenyalat després de criticar que “els qui han volgut abanderar la idea d’una sanitat pública de qualitat, l’estiguen arruïnant amb la seua nefasta gestió, perquè s’està demostrant que l’augment d’inversió no ha suposat millors resultats ni planificació”. “La situació s’agreuja en determinades zones durant l’estiu, però això tampoc és nou, la Conselleria sempre entrega els plans vacacionals del personal sanitari vesprada i malament”, ha afegit la parlamentària.

Rovira  

Per a Quiles, Barceló “no ha complit amb el promés i ha portat a la sanitat valenciana a unes condicions vergonyoses”. En aquest sentit, ha posat de manifest el “ajornament en la contractació de 307 professionals que s’havia previst per a aquest estiu i que, finalment, no arribarà fins a finals d’any, si és que finalment es duu a terme”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela