13.2 C
Valencia

CsenMov acusa al Consorci de Bombers de incomplir les lleis de transparència sobre l’accés a informació

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’agrupació electoral Castelló en Moviment, per veu de la seua diputada Anna Peñalver, ha declarat: “el 1 de desembre vam registrar dos sol·licituds, una sobre la maquinària per a la neteja de les pistes, i l’altra sobre els vehicles no rotulats del Consorci. També el 4 de desembre vam lliurar una  sobre les dietes del personal. Encara estem a l’espera de resposta“.

Segons marca el preàmbul de la llei de transparència d’àmbit estatal, aprovada el 9 de desembre de 2013, el seu objectiu és ampliar i reforçar la transparència de l’activitat pública i regular i garantir el dret d’accés a la informació. D’igual forma, la llei de transparència d’àmbit autonòmic, aprovada el 2 d’abril del 2015, pretén que siga la transparència informativa el que bascules la política de les entitats públiques.

- Publicitat -

Ambdues lleis també marquen els terminis per donar resposta a les sol·licituds d’informació. La resolució de les mateixes, segons l’article 20 de la llei estatal i l’article 17 de l’autonòmica, ha de resoldre’s en el termini màxim d’un mes des de la recepció de la sol·licitud.

Aquestes normes obliguen a les administracions públiques, i també a les entitats autònomes com els Consorcis. De fet, per al seu compliment moltes entitats públiques ja han habilitat portals de transparència en les seues respectives pàgines web des de les quals es pot consultar aquella informació que segons la llei ha de ser de caràcter públic. No és el cas del Consorci de Bombers. Tot i estar obligat a publicar les retribucions dels seus alts càrrecs, els comptes auditats, i moltes altres informacions, aquestes segueixen sense estar disponibles al seu lloc web.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,034FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El Rincón de Ademuz aislado entre dos comunidades ‘cerradas’

El cierre perimetral de las comunidades autónomas colindantes de Aragón y Castilla-La Mancha hace que esta comarca de la provincia de Valencia, separada por una franja de 15 kilómetros de tierra del resto de la Comunitat, se vea rodeado de territorios cuya frontera no puede traspasar a no ser por causas justificadas.

“Practica esport a Vilamarxant”, nova campanya per a fomentar l’exercici físic en el municipi

"Practica esport a Vilamarxant" amb l'objectiu de fomentar l'exercici físic en els diferents clubs i instal·lacions municipals de la localitat del Camp de Túria.

Un treballador pateix un accident laboral a l’Olleria

Un home de 53 anys va resultar ferit ahir després de patir un accident laboral a l'Olleria.

On estan els barris més ‘pobres’ i més ‘rics’ de Castelló?

La zona de Castàlia és, segons un estudi del parc d'habitatges presentat per l'ajuntament, la zona on la renda mitjana de les llars és la més baixa de la ciutat. Per contra, el Pau Lledó trenca la mitjana i sobresurt per damunt respecte la resta de barris de la capital de la Plana.

La Comunitat Valenciana, tancada perimetralment, excepte per Tarragona

Murcia, Castella-La Manxa i Aragó han decidit tancar perimetralment les seues autonomíes.
- Advertisement -

: Valencià