CSIF alerta de falta de llits a l’hospital de Manises

El sindicat urgeix a cobrir vacants i a reforçar plantilles per a evitar casos com el del consultori on una doctora cobreix tres contingents.

El sindicat CSIF alerta de la saturació i de la precarietat del personal en el Departament de Salut de Manises. La situació ha arribat fins a l’extrem que 38 pacients esperaven per a ser ingressats sense que hi haguera llits lliures o al fet que en el consultori auxiliar del Carmen, a Manises, una facultativa de família atén els contingents de tres per falta de contractació. El sindicat reclama substitució de vacants i reforços urgents de plantilla.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que el personal actual es veu desbordat per a atendre els pacients del departament, tant a l’hospital com en els centres de salut. A l’hospital la sala d’urgències està plena. Mentrestant, amb una planta tancada, fins a 38 pacients (15 aguts) esperaven a primera hora del matí en observació –on solament hi ha 30 llits- per a ser ingressats, un d’ells des de fa dia i mig.

CSIF explica igualment que per a hui existeix un comunicat quirúrgic de 44 intervencions previstes, la qual cosa fàcilment pot desembocar que algun pacient necessite ser ingressat a l’hospital, malgrat la falta de llits actual per a atendre la demanda.

El sindicat continua relatant que en els centres de salut la situació es reprodueix. Per exemple, en el consultori auxiliar del Carmen, una metgessa de família atén els contingents que corresponen a tres metges perquè no estan cobertes les altres dues places. O en el centre de salut de Quart de Poblet en l’actualitat hi ha dos metges de família exercint de pediatres i solament dos pediatres, context que empitjorarà a l’octubre en anar-se un pediatre.

CSIF avisa que el mes vinent, amb el concurs de trasllats, la conjuntura serà molt pitjor, ja que està prevista la marxa de fins a 28 facultatius en els centres de salut, dels quals 12 són pediatres i 16, metges de família. Això suposarà deixar sense servei a pacients o saturar fins a un nivell insospitat al metge que es queda, que haurà de cobrir diversos contingents.

La central sindical alerta que a l’elevada precarietat de plantilla s’està unint un increment d’atencions, que es multiplicaran en les pròximes setmanes, amb l’avanç de la tardor, per l’augment de processos vírics. En aquest context, CSIF urgeix a reforçar immediatament les plantilles del departament i a dotar-les del personal necessari per a poder atendre els pacients i oferir un servei amb la mínima qualitat assistencial.

ValenciàEspañol