07:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

CSIF avisa de l’eliminació del torn de nit de centraleta telefònica a l’hospital Arnau, que també atén Llíria

El sindicat denuncia la retallada que suposa i adverteix del risc que genera en l'atenció a pacients d'aquest departament

El sindicat CSIF ha demanat a Conselleria de Sanitat que restablisca el servei nocturn de centraleta telefònica a l’hospital Arnau de Vilanova, a València, que també atenia l’hospital de Llíria. La central sindical ha realitzat aquesta sol·licitud per escrit rere conducta el Departament de Salut aquest mes de juliol a eliminar el torn de nits de centraleta. El sindicat avisa també del risc que genera en l’atenció i en la resposta en casos d’urgència vital.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) adverteix en el seu escrit que la supressió del torn de nit “s’ha realitzat sense reunir-se ni respectar els terminis de comunicació prèvia als representants sindicals dels treballadors ni consensuar-lo”. De la mateixa manera, insisteix que la mesura obeeix a “criteris purament econòmics, sense valorar la prestació d’un servei en el seu conjunt”. El sindicat subratlla que es tracta “d’una retallada”.

CSIF també deixa constància de “la gravetat i possibilitat d’existir risc en l’atenció i resposta en casos d’urgència, i en accions com la localització de personal o recursos necessaris en l’atenció sanitària urgent”. El sindicat recorda que entre les múltiples tasques del servei de centraleta es troben avisos de parades, comunicacions de les Unitats de Desintoxicació Hospitalària o avisos amb guàrdies localitzades de facultatius especialistes.
La central resumeix la mesura adoptada pel Departament en “retallades”, ja que es tracta d’una decisió “basada purament en criteris econòmics”.

En aquest sentit demana a Conselleria que restablisca el torn de nit per a garantir l’atenció sanitària per damunt de qualsevol altre condicionant, com l’econòmic anteriorment referit.

Últimas noticias

Contenido relacionado