CSIF reclama una reunió amb la consellera de Sanitat per a demanar reforços de plantilla davant el coronavirus

El sindicat exigeix una explicació detallada dels plans de vacances i protocols d'actuació en assistència a domicili.

El sindicat CSIF ha presentat hui per registre d’entrada una sol·licitud de reunió urgent amb la consellera de Sanitat “amb relació als problemes detectats en els centres de salut al no disposar dels mitjans necessaris, la qual cosa provoca que puguen veure’s desbordats”.

La central sindical demana, en el seu escrit, explicacions sobre qüestions clau per a afrontar la pandèmia i exigeix aqueixa reunió després d’ajornar la consellera la prevista per al passat 7 de juliol i no posar data per a reprendre-la.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) planteja “una reunió urgent per a valorar, rebre informació i confirmar-nos les mesures que s’està adoptant per a preveure les conseqüències d’una possible segona ona o repunts de covid-19”.

CSIF, a més, requereix informació concreta sobre “nombre de places per categories i departaments per a reforçar els centres d’Atenció Primària i d’Especialitzada, de manera que quede garantida la cobertura i un servei eficaç als usuaris”. El sindicat exigeix que “se’ns remeta per escrit els plans de vacances per departaments que han sigut autoritzats per Conselleria de Sanitat, amb indicació de la seua data d’autorització”. CSIF recorda que encara no han rebut els sindicats aqueixa informació malgrat trobar-nos a mitjan juliol.

La central sindical, en el mateix escrit, reclama “la data de posada en marxa i contractació de les 40 places bloquejades per Conselleria d’Hisenda de metges, infermers i tècnics en prevenció de riscos laborals, amb l’objectiu de poder avançar-nos a l’efecte del virus covid-19”.

El sindicat, en esta línia, també demana que “ens remeten informes tècnics o protocols d’actuació que han d’estar realitzats en tots els departaments de la Comunitat Valenciana davant possibles rebrots, amb les mesures i recomanacions donades pels serveis de prevenció”. CSIF avisa que “de no haver realitzat els citats informes tècnics, s’han de donar les oportunes instruccions per escrit a les unitats de prevenció de riscos perquè els efectuen com més prompte millor”.

CSIF, en el document en el qual sol·licita la reunió amb la consellera, requereix també “els protocols d’actuació i com s’organitzarà l’assistència a domicili dels pacients, doncs amb la recomanació donada per la mateixa consellera que solament acudisquen als centres de salut els casos que revisten gravetat, pot haver-hi confusió”. En este sentit, el sindicat recorda que “el metge o infermer d’Atenció Primària és el professional facultat per a valorar la situació quant a gravetat dels pacients”.

ValenciàEspañol