21.7 C
Valencia

CSIF critica les llistes d’espera de l’Hospital de la Plana

Denuncien retards de fins a any i mig en Rehabilitació i més d'un any per a obtindre els resultats de polisomnografies.

- Publicitat -AVL

El sindicat CSIF ha manifestat el malestar creixent d’usuaris i treballadors per l’empitjorament progressiu de l’atenció sanitària a l’Hospital de la Plana. Segons afirmen, “les llistes d’espera s’han disparat fins a límits mai abans vistos en este Departament de Salut, i citen com a exemple el retard d’any i mig per als pacients que necessiten Rehabilitació”.

Des de CSIF expliquen que “les llargues llistes d’espera ja són, no obstant això, una cosa generalitzada en este hospital, i a més de la citada, altres especialitats com a Neurologia registren retards de més de 8 mesos, o Traumatologia, Digestiu i Cardiologia on el retard supera el mig any. CSIF també es refereix a altres exemples “eloqüents” en el cas de les proves diagnòstiques, i cita els 9 mesos que alguns pacients infantils porten esperant per a una simple ressonància o l’any d’espera per a conéixer el resultat d’una prova del somni (polisomnografia)”.

En este sentit, la central sindical va més enllà i titlla de simptomàtica la “privatització” de les colonoscòpies. “Quan una administració perd la capacitat de conéixer els seus propis recursos, els ciutadans acaben pagant la seua ineptitud” asseguren, per a referir-se als 240.000 euros que l’hospital porta gastats a subcontractar colonoscòpies a empreses de València.

Segons CSIF, “es prefereix pagar 240 euros per colonoscòpia en lloc de fer-les en el propi hospital per tot just 77,86 €”. Tal és així, que la negativa del centre a realitzar les colonoscòpies -malgrat la predisposició de metges, infermers i auxiliars a programar-les a les vesprades- es tradueixen en un sobrecost de 163.140 € en els últims dos anys, a raó de més de 1.000 colonoscòpies realitzades a València.

“No oblidem que a més de costar més diners, s’obliga els castellonencs a desplaçar-se a València per a realitzar-se una prova que perfectament es pot realitzar al seu hospital de referència” subratllen.

CSIF, que es nega a dir ‘externalització’ a una privatització encoberta, conclou que no sent un cas aïllat el de la Plana, si és especialment greu per la velocitat amb la qual s’està degradant l’atenció sanitària.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià