CSIF critica que un metge del Barranquet aconsegueix un contingent rècord de 3.662 pacients

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) denúncia que la situació assistencial del Centre de Salut del Barranquet a la ciutat de Castelló està sent insostenible aquesta setmana pel fet que la conselleria de Sanitat, malgrat els anuncis públics en aquest sentit, no està alleujant la manca de metges per a cobrir substitucions.

En plena aplicació de l’anomenat Pla de Vacances, el programa de la conselleria per a substituir als sanitaris durant la temporada estival i reforçar l’atenció en zones rurals i entorns turístics, diversos centres del Departament de Salut de Castelló estan col·lapsats per la ineficàcia de l’administració sanitària en la gestió de la cobertura de places per les vacances que els correspon als professionals.

Rovira  

Segons CSIF, “per a un metge, l’arribada de les vacances està suposant una temporada traumàtica perquè quan es va un company a descansar, et toca atendre a tu atendre el teu contingent i als pacients de l’altre metge, un autèntic despropòsit que deriva en situacions d’estrés i burn out sense precedents en la sanitat valenciana”.

En el cas del Barranquet, un dels diversos exemples que ja ha denunciat CSIF, l’assignació de Sanitat per a vacances és la de substituir 65 dies dels 90 dies que sumen de vacances entre els 3 facultatius del centre. “La realitat- indica CSIF- és que no hi ha substituts, zero, res, cap dia” i expliquen que “això és el que succeeix en molts altres centres de salut”. El sindicat aclareix que al no haver-hi substituts i començar a agafar les seues vacances els doctors, ja s’està produint la situació rocambolesca que “un dels tres metges del centre, ha de fer-se càrrec dels contingents dels tres titulars, és a dir, dels 3.662 SIP del Barranquet”.

A més, afig la central sindical, dues d’ells són mèdics de família i un altre pediatre, amb la qual cosa s’està atenent xiquets per part d’un metge de família i altres dies, és el pediatre qui està passant visita als adults i als xiquets.

Per si no fóra prou, en cas que hi haja una urgència domiciliària, en quedar en el centre un solo mèdic, aquest ha d’eixir a atendre-la i deixar sense servei a tot el Barranquet fins a la tornada.

En lloc de posar solució urgent a aquest cas, CSIF assegura que la mesura que ha pres l’administració ha sigut pressionar encara més als metges i obligar-los a fer guàrdies en dissabtes alterns. Aquesta situació, de no posar-se remei urgent “serà així els pròxims tres mesos per a perjudici dels veïns de Castelló”, conclouen.

PublicitatJuega Limpio Orihuela