CSIF es queixa de la falta de planificació de Conselleria a l’hora de vacunar contra la covid-19

El sindicat recorda que hi ha 1.300 professionals menys i que no es pot comparar amb la grip, com va fer Sanitat al principi

El sindicat CSIF ha presentat hui un escrit davant Conselleria de Sanitat en el qual li urgeix a exposar als representants dels treballadors l’estratègia i els protocols en la vacunació contra covid-19. La central sindical assenyala que els professionals no han rebut “informació clara i veraç” i alerta de “possibles conseqüències derivades de la falta de planificació en la vacunació”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) adverteix en el document registrat de la necessitat de recursos humans i materials per a afrontar esta campanya. Referent a això recorda que “la Comunitat Valenciana compta en estos moments amb 1.300 professionals menys, entre incapacitats laborals i quarantenes, quasi 300 professionals contagiats per setmana i un personal de la sanitat desprotegit i esgotat”.

El sindicat assenyala que, malgrat esta situació i del requeriment del Síndic de Greuges a Conselleria perquè aporte informació clara i veraç sobre el funcionament dels centres de salut, “Sanitat no ha traslladat a les Gerències de departaments cap pla estratègic ni protocol d’actuació”. Davant este fet alerta que “no pot recaure en els professionals sanitaris la responsabilitat de la política de vacunació”.

CSIF lamenta que, per contra, “Conselleria sí que ha confirmat que es tracta d’un programa de vacunació similar al de la grip”. En este sentit avisa que “este mateix criteri és el que es va seguir al principi de la pandèmia, el de la similitud amb la grip, i ha provocat que la Comunitat Valenciana haja patit 129.000 contagis i 2.700 morts per covid-19″. El sindicat recalca que “no és un programa de vacunació habitual, per la qual cosa resulta prioritari conéixer com, on, quan i qui realitzarà la vacunació”.

La central sindical sol·licita, en l’escrit presentat hui en el qual alerta de “les conseqüències derivades de la falta de planificació”, informació sobre l’estratègia de vacunació a la Comunitat Valenciana i els protocols “on s’especifique la distribució, magatzematge, comunicació i seguiment de les dosis i de la vacunació”. També requereix qui són els responsables d’este procés o amb quins establiments farmacèutics comptarà Conselleria.

CSIF pregunta igualment qui realitzarà la vacunació en les residències i en quin lloc d’estes quedaran emmagatzemades les dosis, quins centres d’Atenció Primària realitzen les vacunacions i amb quin personal sanitari i no sanitari comptaran per a això, o a quins professionals s’ha assignat la citació, vacunació i seguiment de pacients i usuaris.

CatalanSpanish