CSIF demanarà una reunió amb el director de Seguretat perquè aclarisca com reforçaran els municipis les seues plantilles policials

El sindicat recorda que el Tribunal Suprem considera no ajustat a dret el nomenament d'agents interins

El sindicat CSIF SIF sol·licitarà una reunió urgent amb el director de l’Agència de Seguretat i Resposta davant Emergències, José María Ángel. El motiu de la petició consisteix en el fet que aclarisca com escometran els diferents municipis els reforços estivals i en dates assenyalades, una vegada coneguda la sentència del Tribunal Suprem que considera “no ajustat a dret el nomenament d’agents de la Policia Local en grau d’interinitat”.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), que ja va informar de la possible il·legalitat del nomenament d’interins i es va oposar al decret que el regula, demanarà al director de l’Agència que explique “com solucionarà l’increment de plantilla en localitats estivals” i quines mesures va adoptar davant la sentència. El sindicat recorda que el decret que permetia contractar interins resulta obsolet i solament ha servit per a allargar el problema. La central sindical subratlla que les funcions d’autoritat pública únicament poden exercir-les funcionaris, i no personal interí.

CSIF també ha aprovat, en la reunió que ha celebrat el sector d’Administració Local del sindicat per a afrontar aquesta situació després de la sentència del Tribunal Suprem, sol·licitar reunions amb els sis grups polítics amb representació en Les Corts. L’objectiu d’aquestes cites consisteix a demanar-los que arriben a una solució de consens per a solucionar aquest problema, de manera que els municipis puguen disposar de reforços quan el necessiten sense recórrer a la figura de l’agent interí, com fins ara ha vingut succeint.

El sindicat lamenta que s’haja arribat a aquest punt sense haver negociat abans ni haver escoltat les propostes alternatives de les centrals sindicals, com potenciar els convenis de col·laboració entre poblacions, tal com ocorre en altres comunitats autònomes.

ValenciàEspañol