CSIF denuncia casos de sarna en la presó de Picassent i adverteix de l’escassetat de plantilla per a afrontar-los

El sindicat CSIF ha denunciat aquest dilluns l'aparició de casos de sarna en la presó de Picassent i ha advertit de l'escassetat de plantilla per a afrontar-los, ja que únicament tenen cobertes cinc places de les 21 de metges i que falta el 30 per cent de persones d'Infermeria.

El sindicat CSIF ha denunciat aquest dilluns l’aparició de casos de sarna en la presó de Picassent i ha advertit de l’escassetat de plantilla per a afrontar-los, ja que únicament tenen cobertes cinc places de les 21 de metges i que falta el 30 per cent de persones d’Infermeria.

CSIF ha comunicat l’aparició de tres casos de sarna en el centre penitenciari encara que ha advertit de la possible detecció de més, segons ha assegurat en un comunicat. La central sindical ha lamentat la “falta d’aplicació” de protocols preventius necessaris i, especialment, de l'”escassetat de plantilla”, tant en interior com en infermeria, “per a fer front a situacions com la propagació d’aquesta malaltia de fàcil contagi”.

El primer cas de sarna va ser detectat tres setmanes arrere en el mòdul 23. “La falta de l’aplicació d’un protocol d’actuació, com seria haver instal·lat en una cel·la individual al pres afectat, ha provocat el contagi del seu company”, ha criticat el sindicat, que ha afegit que a aquests dos casos s’ha sumat un tercer en el mòdul 24.

El sindicat ha advertit que possiblement es donen més en mòdul de penats. D’acord amb CSIF, de les 21 places contemplades de metge en la Relació de Llocs de Treball, 16 estan vacants, de manera que únicament existeixen cinc cobertes mentre que en personal d’infermeria aconsegueixen fins a un 30% de places sense cobrir.

La central sindical posa l’accent que aquesta manca de personal, que es reprodueix igualment en interior, la qual cosa “impedeix que existisca un control adequat de mesures com la higiene dels presos afectats, per a garantir canvis diaris de llençols i roba i les actuacions adequades que impedisquen la propagació de la malaltia”.

El sindicat urgeix Institucions Penitenciàries a “afrontar la situació, destinar la plantilla necessària i aplicar els protocols d’actuació imprescindibles amb la finalitat d’evitar la proliferació de casos de sarna”.

CatalanSpanish