CSIF es mobilitzarà per a “defendre el B2 com a requisit lingüístic per a personal docent i més formació en anglés”

Les accions, segons explica el sindicat en un comunicat, s'inicien amb repartiment de fullets informatius en els centres i continuaran amb una concentració davant la seu de la Conselleria el pròxim 5 de març.

La Central Independent i de Funcionaris (CSIF) va a iniciar una campanya informativa i de mobilitzacions per a exigir a la Conselleria d’Educació que “mantinga el nivell B2 com a requisit per al plurilingüisme en anglés i per a reclamar més formació i especialistes de suport en eixa llengua”.

Les accions, segons explica el sindicat en un comunicat, s’inicien amb repartiment de fullets informatius en els centres i continuaran amb una concentració davant la seu de la Conselleria el pròxim 5 de març.

CSIF planteja una sèrie de propostes en esta campanya, com que assistents de conversa facen de suport per a professors especialistes en les seues respectives matèries, “de manera que s’impulse la qualitat en l’ensenyament de l’anglés”.

Així mateix, l’entitat, que demana “que el nivell màxim exigible d’anglés al personal docent siga B2”, reclama “un pla específic de formació en esta llengua que es desenvolupe en horari lectiu i que incloga, almenys, el permís d’un curs escolar, retribuït amb la totalitat del salari, per a formació en idiomes”.

El sindicat exigeix, de la mateixa manera, “un complement econòmic per a docents que impartisquen classes en anglés i l’especialitat del qual no siga eixa llengua”.

CAPACITACIÓ I DIPLOMA DE MESTRE, “SEMPRE MÈRIT”
La central sindical també incidirà en la seua campanya en la llengua autòctona, per a demanar a Conselleria que la ‘Capacitació en valencià’ i el ‘diploma de mestre’, es consideren sempre mèrit, independentment de la data de la seua obtenció.

D’esta manera, l’organització vol que “s’assumisca que la possessió d’estes titulacions implica el nivell C1 i C2 respectivament”.

CatalàEspañol