CSIF insta a Conselleria de Sanitat a mantindre a jornada completa a la treballadora social de Natzaret

El sindicat subratlla la seua labor en aquesta barriada i la saturació actual d'un servei que es veurà reduït a la meitat

El sindicat CSIF insta a Conselleria de Sanitat al fet que rectifique i que mantinga a jornada completa a la treballadora social del centre de salut del barri de Natzaret, a València. La central sindical explica que en el centre ja han rebut la notificació que aquesta empleada pública realitzarà la seua labor en breu a mitja jornada, ja que compaginarà la seua tasca a Natzaret amb la qual durà a terme en una altra barriada de la ciutat.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica la pèrdua d’atenció que suposarà per a Natzaret que aquesta empleada solament desenvolupe la teua tasca unes hores al dia o unes jornades determinades en la barriada en lloc de dedicació completa, com en l’actualitat. El sindicat assenyala que aquesta professional ajuda a realitzar tramitacions i dona suport a desenes de persones diàriament, i la cita amb ella li la donen a l’usuari per a entre quatre i cinc dies després de demanar-la a causa de la sobrecàrrega del servei.

CSIF considera un “despropòsit” que en lloc de reforçar el servei, Conselleria haja decidit reduir-lo a la meitat i atendre’l parcialment. La central sindical posa l’accent en la importància d’aquesta labor, “sobretot per a persones amb menys recursos o discapacitat”. El sindicat assenyala que resultaria més lògic que “si una altra barriada necessita una treballadora social, Conselleria la contractara, però sense rebaixar a la meitat el servei a Natzaret”. La central sindical adverteix també del malestar que ha despertat en el veïnat aquesta decisió.

ValenciàEspañol