CSIF lamenta que tribunals d’Educació no hagen rebut els llistats d’opositors fins minuts abans de la prova

El sindicat alerta de les altes temperatures a les aules i insisteix a digitalitzar el procés perquè cada aspirant puga consultar-lo

El sindicat CSIF lamenta que nombrosos tribunals no hagen rebut els llistats actualitzats d’opositors d’Educació fins minuts abans que començaren hui les proves. A més, la central sindical adverteix de temperatures altes a causa de la falta de climatització de moltes de les seus d’exàmens i reclama la digitalització de tot el procés perquè els qui opositen puguen consultar telemàticament.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) subratlla que Conselleria ha disposat de més d’una setmana per a actualitzar i corregir llistats, després de les fallades detectades que no registraven la capacitació en valencià a nombrosos aspirants que sí que la tenien.

No obstant això, la falta de recursos humans destinats a aquesta actualització ha provocat que el procés s’haja dilatat, fins al punt que molts tribunals han rebut minuts abans de l’examen els llistats definitius i no han pogut exposar-los en els taulons.

El sindicat, que destaca la professionalitat dels tribunals davant eventualitats com la citada, lamenta que tampoc, malgrat reclamar-lo, s’haja digitalitzat tot el procés. La central sindical considera que, igual que ocorre en altres comunitats autònomes, cada opositor hauria de poder veure l’hora, el lloc, els criteris d’avaluació i molts altres detalls de la seua prova de manera telemàtica. En l’actualitat, part d’aquesta informació està exposada en els taulons, la qual cosa obliga a continus desplaçaments.

CSIF, d’altra banda, alerta també de les altes temperatures en moltes aules d’examen, que podrien augmentar en els pròxims dies amb l’increment de la calor. La central sindical ja va advertir mesos arrere de la necessitat de concentrar les proves en aules climatitzades, ja que la majoria de centres no les té.

Això ha provocat que, per exemple, en localitats del sud de la província d’Alacant hagen registrat fins a 35 graus a l’interior dels recintes on s’estan realitzant les proves, amb l’efecte que té en aspirants i membres de tribunals. La central sindical recorda que la normativa de salut laboral marca un màxim de 27 graus en els centres de treball.

ValenciàEspañol