CSIF avisa de la indefensió de la Policia Local de València davant la Covid-19

El sindicat adverteix que el retard de quasi dos setmanes provoca que els agents no tinguen la dotació necessària en prevenció.

El sindicat CSIF insta a l’Ajuntament que faça l’avaluació adequada de la situació de risc de la Policia Local de València davant la Covid-19 i, d’esta manera, dote del material de prevenció necessari als seus agents. La central sindical explica que el Consistori allarga la catalogació del grau de risc d’exposició des del 8 d’abril, i que aqueixa situació genera una “indefensió” en les seues 1.500 agents.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) recalca que fins al citat 8 d’abril el Ministeri de Sanitat havia confeccionat un procediment d’actuació per als serveis de prevenció de riscos laborals enfront de l’exposició al SARS-Cov-2. No obstant això, a partir d’aqueixa data va modificar la seua taula, va eliminar a la Policia Local i va deixar clar que “correspon a l’empresa avaluar el risc d’exposició en què es poden trobar les persones treballadores i que estes poden ser situades en qualsevol dels tres escenaris definits”.

La central sindical està instant des d’aqueixa data al Consistori que reconega que la Policia Local “sempre està en possible risc” i demana que “s’especifique clarament en la catalogació”. El sindicat recorda que constitueix “una obligació de l’empresa, en este cas l’Ajuntament, realitzar aqueixa avaluació i catalogar el risc d’exposició de la Policia Local”.

El sindicat ha demanat amb reiteració aqueixa mesura a l’Ajuntament. Ho va fer fins i tot en l’última reunió del Comité de Seguretat i Salut Laboral sense trobar una resposta concreta. “No entenem a quina espera el Consistori ni per què no cataloga el risc de la Policia Local i, d’esta manera, dota als seus agents del material de prevenció necessari”, assenyala la central sindical, que exigeix a l’Ajuntament al fet que, amb la màxima urgència, es pronuncie.

CatalàEspañol