miércoles, 24 abril 2024

Noticias de Castellón y provincia

CSIF reclama la intervenció de Treball per a verificar la desescalada a les presons de Castelló

El sindicat insta a revisar els protocols en la volta dels tallers productius d'Albocàsser en detectar que s'incompleix la normativa.

El sindicat CSIF ha demanat a la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social la seua intervenció en Centre Penitenciari Castelló II (Albocàsser) per a comprovar el compliment de la normativa sobre prevenció de riscos laborals.

L’organització més representativa en les Administracions Públiques exigeix així “verificar que es vetla per la integritat tant d’interns i funcionaris de presons, com dels empleats d’empreses externes que participen en els tallers laborals”.

Des de l’Entitat Estatal Treball Penitenciari i Formació per a l’Ocupació (Ministeri de l’Interior), s’ha permés la represa de l’activitat dels centres laborals d’estes característiques en diverses presons, alçant així parcialment la suspensió de l’activitat productiva de béns materials ‘no essencials’ paralitzada durant l’Estat d’Alarma pel Reial decret 463/2020.

Segons aclareix CSIF, “en el document del Ministeri de l’Interior l’annex del qual enumera els tallers penitenciaris i empreses autoritzades a reprendre l’activitat, no figura Castelló II”. No obstant això -continuen -comprovem amb sorpresa que s’ha reactivat la producció en el centre penitenciari i accedeix a les instal·lacions la mercantil que té el contracte”. El sindicat recorda l’especial sensibilitat dels centres penitenciaris en la seua exposició a agents biològics i adverteix de la necessitat de minimitzar riscos per a evitar una propagació descontrolada entre la població reclusa i la plantilla.

El sindicat especifica que “en el moment en què figure publicat en el llistat de tallers penitenciaris del Ministeri de l’Interior, Castelló reprendrà esta activitat en les seues presons però, entretant, no podem assistir a una represa de l’activitat laboral sense control”. Afigen que “com a pas previ s’intercanvien i compartisquen informes de riscos laborals entre les parts implicades i amb els sindicats”.

En este sentit CSIF, que ja va reclamar el repartiment massiu de EPIs, lamenta que la direcció de Castelló II no ha instal·lat cap protocol sanitari preventiu en els accessos als tallers ni per a interns i empleats de la presó ni per a personal de l’empresa externa. “No hi ha mesures de desinfecció de vehicles que accedeixen a l’interior, no es pren la temperatura a les persones, no es coneix si els subministraments i materials, així com les eines i estris que passen a la presó pel moll, estan superant cap mena de control”.

Per tot això, CSIF confia que la intervenció de la Inspecció de Treball puga tranquil·litzar als empleats públics, empreses i reclusos que formen part d’estos tallers productius.

La Fase 1 a les presons

El sindicat recorda, finalment, que esta represa dels tallers coincidirà amb la desescalada i la represa de les comunicacions en els locutoris de les presons una vegada Castelló entre en la Fase 1 del Pla del Govern, de manera que proposa “salvaguardar la salut dels professionals més vulnerables i grups de risc, eximint del servei presencial a diabètics o malalts cardiovasculars”.

En Fase 1, a més dels locutoris, es restabliran els permisos d’eixida per a reclusos, tant ordinaris com extraordinaris i es realitzaran de nou trasllats, mesures que “en vista de la falta de garanties sanitàries, les considerem prematures” conclouen des de la Central Sindical.

Últimas noticias

Contenido relacionado